Cresterea copilului

#bebelus #carucior #nou-nascut #carucioare copii

Cum sa alegi caruciorul bebelusului

Inca din primele zile de viata, este important ca bebelusul tau sa se bucure de prezenta unui carucior multifunctional. Cu ajutorul acestuia iti vei putea plimba in siguranta copilul, il vei putea tine langa tine indiferent de activitatea casnica pe care o faci,  il poti folosi ca landou sau scaun de masina. Astfel, sederea micutului atat in casa, cat si in masina va fi mai sigura si mai confortabila.


Iata cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi caruciorul pentru bebelus:


Gandeste in perspectiva


Alege un carucior pe care sa il utilizezi in mai multe scopuri. Oferta este acum foarte bogata, variata si ingenioasa. Un carucior care sa aiba tripla utilizare te va scuti de niste bani in plus si nu iti va ocupa jumatate de camera.  Cel mai recomandat este sa cumperi un carucior care mai tarziu poate fi utilizat si sub forma de landou si apoi scaun de masina.


De asemenea, este foarte important ca spatarul caruciorului sa fie flexibil (sa se ridice si sa coboare) pentru ca in urmatoarele luni micutul va incepe sa stea in sezut, iar caruciorul trebuie adaptat corpului sau.


Achizitioneaza un model cu centura de siguranta


Este important ca un carucior care mai tarziu va deveni scaunel pentru masina sa fie prevazut cu o centura de siguranta solida.


Alege un carucior incapator


Chiar daca acum bebelusul tau nu masoara mai mult de 50 de centimetri, in scurt timp se va mari, astfel ca are nevoie de mult spatiu. Indreapta-te catre carucioare copii spatioase, care sa permita copilului sa se miste in voie chiar si peste cateva luni.


Cauta utilitatea


Gandeste-te ca atunci cand pleci cu micutul trebuie sa  iei mai multe lucruri cu tine: apa sau ceai, scutece, o paturica pentru schimbat, o carte pentru tine si alte obiecte necesare.
Asadar, un carucior care are o tavita atasata la nivelul rotilor si cateva buzunare (cu fermoar sau fara) iti vor fi de mare ajutor.


Opteaza pentru un carucior acoperit


Este foarte important sa nu pui foarte mare accent pe aspectul caruciorului, cat pe utilitatea si puterea lui de a oferi copilului protectie si confort. Cauta un carucior care sa poata fi acoperit in caz de nevoie, astfel incat sa il protejeze pe copil de ploaie, vant, praf sau razele puternice ale soarelui. De asemenea, este recomandat sa fie prevazut si cu o husa speciala pentru iarna. Ar fi un avantaj in plus daca aceasta copertina ar fi detasabila, astfel incat sa se poata spala la o anumita perioada de timp.


Cumpara un carucior cu maner  reversibil


In primele luni de viata copilul va sta in carucior cu fata catre mama lui, iar apoi el va putea sta cu fata catre directia de mers, sa vada, sa observe si sa analizeze lucrurile care il inconjoara. Din acest motiv este foarte important ca manerul sa fie reversibil.


Cauta un material de calitate


Este important ca materialul sa fie impermeabil si sa permita aerisirea usoara, astfel incat bebelusul sa nu se incinga si sa transpire, dar nici ploaia sa nu-l poata patrunde.


Atentie la roti


In primul rand este recomandat ca rotile sa fie din cauciuc (pentru ca rezista mai mult) si nu din plastic. Rotile din plastic foarte rigide nu sunt indicate, deoarece copilul va fi deranjat de orice piatra, groapa sau denivelare, indiferent de dimensiunea acestora. In al doilea, rand este necesar ca rotile sa fie bidirectionale, astfel incat caruciorul sa fie manevrat cu usurinta in orice directie .
De asemenea, este foarte important ca rotile caruciorului sa aiba frane de siguranta solide, pentru a evita eventuale accidente.


Carucior pliabil


Din ce in ce mai multi producatori opteaza pentru modele de carucioare pliabile, astfel incat sa poata fi stranse si depozitate, pentru a ocupa cat mai putin spatiu. Alege un astfel de carucior.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului