Cresterea copilului

# vizita rude #copil #prieteni

Cum procedezi cu copilul in vizita la rude sau prieteni

Daca bebelusii sunt o categorie cu totul aparte, care necesita atentie si ingrijire speciala, fiind, uneori, mai greu sa te eliberezi, atunci cand ai copii mai mari, care depasesc varsta de 2-3 ani, te poti incumeta sa mergi in vizite la diverse rude sau prieteni. Cel mai probabil, iti era dor de aceste activitati relaxante. A sosit timpul ca prichindelul tau sa experimenteze si astfel de obiceiuri, ce il va ajuta atat in socializare, cat si in diversificarea activitatilor.

Vorbeste cu copilul de acasa

Sa vorbesti cu copilul tau este cel mai bun lucru pe care il poti face. Chiar daca are o varsta mai mica, respectiv se afla in perioada dezvoltarii vorbirii, tot este bine sa ii spui ce veti face impreuna in ziua respectiva. Daca este deja la o varsta scolara, lucrurile, teoretic, se simplifica in privinta comunicarii.

Prin urmare, vorbeste-i unde veti merge, ce veti face acolo si, eventual, cam cat veti sta in vizita. Daca cei la care mergi au copii sau animale de companie, trebuie sa ii vorbesti si despre aceste aspecte importante, astfel incat copilul tau sa nu fie surprins in momentul sosirii la destinatie.

Este de preferat sa faci asta dimineata sau chiar cu o seara inainte si mai putin in drum spre rudele sau prietenii pe care vrei sa ii vizitezi. Pe drum, copilului ii va fi greu sa retina repede lucruri sau sa puna eventuale intrebari, avand in vedere ca poate fi distras si de alte detalii.

Ia-i cateva obiecte preferate

Cu siguranta copilul tau are acasa multe lucruri preferate, de care este atasat si care ii vor ocupa cu succes o parte din timpul petrecut in vizita.

Astfel, este recomandat sa ii iei macar un obiect pe care il indrageste foarte mult. Poate fi vorba despre jucarii montessori, un LEGO sau chiar o carte de colorat. In acest fel, copilul se va simti mai bine, avand cu el ceea ce ii place, iar tu te mai poti concentra si pe alte lucruri, precum atentia la diverse discutii sau ajutorul in aranjarea mesei.

Evita cearta si pedepsele

Decat sa te apuci sa certi copilul, sa ii faci morala si sa incepi sa ii explici anumite reguli de educatie de fata cu toata lumea, mai bine te abtii de la aceste lucruri. Este foarte posibil ca acesta sa inceapa sa planga sau sa i se schimbe rapid temperamentul, intr-o directie deloc buna. Totodata, si tu, ca parinte, vei avea o stare proasta. Nici amenintarea cu pedeapsa nu este cea mai buna idee.

Asadar, cu rabdare si discretie, ii poti explica simplu cu ce a gresit sau ce nu este bine sa mai repete, fie ca este vorba de un comportament necorespunzator la masa, fie ca este atras de diverse lucruri inadecvate pentru joaca. De asemenea, poti vorbi putin cu el intr-o alta camera, daca te simti stanjenit sau consideri ca discutia este mai complexa si nu trebuie sa fie in centrul atentiei tuturor.

Daca, dupa o perioada de timp, observi, totusi, ca acesta chiar nu mai are rabdare, s-a plictisit sau poate nu se simte in largul sau, cel mai bine te pregatesti sa iti inchei vizita. Pana la urma, trebuie sa accepti faptul ca o vizita cu copilul este conditionata si de factori ca cei mentionati mai sus.

In concluzie, sa pleci cu copilul in vizite la rude sau prieteni este un prilej bun de a il scoate din rutina zilnica si de a incepe sa observi cum se comporta in aceste imprejurari. Mai mult decat atat, in perioada copilariei tale, ai fost in diverse vizite si trebuie, asadar, sa dai dovada de intelegere in legatura cu micile nazbatii si probleme care pot aparea.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului