Cresterea copilului

#scufundari #inot #piscina #frica de apa #frica de apa copii

Cum iti ajuti copilul sa-si invinga frica de apa

Vara, ai vrea ca momentele de fericire in apa sa nu fie perturbate de frica micutului tau de a inota? Depasirea acestui obstacol se poate face cu multa rabdare din partea ta, implicandu-l pe copil in tot felul de activitati distractive menite sa il imprieteneasca cu apa. Iata cateva sfaturi pe care le poti aplica pentru a-l face sa iubeasca apa.

Jucati-va pe treptele piscinei

Sunteti pe marginea piscinei, insa el nu vrea sub nici o forma sa intre in apa. Nu te dezarma, cheama-l langa tine, ia-l de mana si asezati-va impreuna pe treptele piscinei. Ofera-i o jucarie si lasa-l sa se joace.

Il poti invata si sa adune jucariile de pe trepte. Arunca-i o jucarie care nu pluteste si roaga-l sa ti-o dea. Scopul este sa il faci sa bage mana in apa dupa ea. Pe masura ce va jucati astfel, mareste distanta de la care poate fi recuperata jucaria, astfel ca el sa ajunga cu fata in apa. Fii langa el si lasa-l sa se sprijine pe tine daca are nevoie.

Ia-l pe umeri

Lasa-l sa se urce pe umerii tai si explorati impreuna piscina. Il pregatesti astfel pentru urmatoarea etapa, cea a intrarii propriu-zise in apa. Acum trebuie sa aveti o legatura de incredere puternica intre voi. Tine-l de picioare si asigura-l ca va distrati si nu i se va intampla nimic.

Jucati-va de-a scafandrii

Pentru ca tot este pe umerii tai puteti incepe jocul de-a scafandrii. Spune-i sa traga aer in piept, sa inchida ochii si sa se tina de nas, scufundati-va in apa, iar dupa ce iesiti la suprafata invata-l sa-si stearga ochii cu mana pentru a indeparta excesul de apa. Numara pana la 3 si apoi scufunda-te iar pret de doua secunde.

Sprijiniti-va cu mainile de marginea piscinei

Invata-l pe cel mic ca cel mai sigur loc este marginea piscinei. Arata-i cum sa se sprijine si pune-ti mainile peste ale lui, pentru a-l face sa se simta in siguranta. Treptat, muta-te langa el si dati amandoi din picioare in timp ce faceti galagie.

Fa-l sa scufunde singur

Indreptati-va catre o adancime mica, unde poate sta in picioare. Acolo ii poti arata cum te scufunzi tu cu capul in apa. Spune-i sa deschida ochii sub apa si sa tina gura inchisa. Este un exercitiu care necesita multa rabdare din partea ta, iar daca el refuza sa il faca nu il forta. Una dintre metodele care il vor ajuta sa isi invinga aceasta teama este sa il tii de mana atunci cand o face.

Sursa foto: jeffcitymo.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare