Cresterea copilului

#caini #pozitii #previne atac caine #copii caini #protectie caini

Cum iti ajuti copilul sa previna un atac al unui caine

Luni, 2 septembrie, intreaga tara s-a cutremurat in fata unui eveniment tragic: un baietel de doar 4 ani a fost atacat si ucis de o haita de caini maidanezi in apropierea Parcului Tei din Capitala. De aceea este important sa iti inveti copilul cum sa faca fata, dar mai ales cum sa previna atacul unui caine, dat fiind faptul ca este mai vulnerabil decat un adult in fata patrupedului.

Invata-l sa nu se teama

In primul rand trebuie sa iti inveti copilul ca animalele nu ii sunt dusmani. De fiecare data cand treci pe langa un caine comunitar adopta o atitudine sigura pe tine, fara frica si fara gesturi agresive la adresa animalului. Copilul tau va invata de la tine ca nu are de ce sa se teama si astfel nu ii va trezi interesul cainelui.

Invata-l sa ramana calm

In eventualitatea unui atac, instinctul primar al unei persoane, deopotriva copil sau adult, este sa fuga. Este cea mai mare greseala pe care micutul tau o poate face, intrucat fuga nu va face decat sa provoace si mai tare cainele, care va pleca in urmarirea lui. Trebuie sa ramana calm si sa nu ridice vocea la patrupedul agresiv. Tonul va fi unul ferm, cu pauze intre cuvinte.

Spune-i sa nu se agite prea mult in fata unui caine

Copiii sunt adesea agitati, iar cainii simt cel mai bine asta, in consecinta vor deveni la fel de agitati. Gesturile micutului tau trebuie sa fie largi, miscarile blande, iar tonul vocii unul calm. In felul acesta va evita sa provoace patrupedul.

Explica-i in ce situatii trebuie sa pastreze distanta

De exemplu, atunci cand se intoarce de la scoala si vede o haita de caini maidanezi este mai sigur sa traverseze pe partea cealalta. Cand sunt intr-un grup, cainii au tendinta sa-si apere teritoriul decat de obicei. Masinile parcate, copacii, tufisurile, orice obiect de mari dimensiuni, toate il vor ajuta sa creeze o bariera vizuala intre el si respectivele animale.

Invata-l sa evite provocarile

Oricat de greu ar fi sa crezi, cele mai multe atacuri au loc atunci cand animalul este provocat. Fie ca se tipa la el, se arunca cu pietre in el sau este lovit cu bate, cainele ataca foarte rar fara motiv. De aceea este bine ca acest tip de comportament sa fie evitat.

Pozitia pe care trebuie sa o adopte

Asa cum am mai spus, fuga este inutila si total nerecomandata in cazul unui atac. Daca se intampla asta, copilul trebuie sa se ghemuiasca si sa isi protejeze capul, gatul si fata cu mainile. De asemenea, trebuie sa ridice cat mai mult genunchii ca o bariera intre el si caine.

Sursa foto: k9aggression.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului