Cresterea copilului

#alaptare #lapte lapte matern # depozitare lapte

Cum depozitam laptele matern

Multe dintre tinerele mamici sunt nevoite sa se intoarca la serviciu inainte de a renunta la alaptarea bebelusului. Iar laptele matern contine toate elementele de care  bebe are nevoie pentru a se dezvolta si pentru a dobandi imunitatea si sanatatea de care are nevoie.


De altfel, spun specialistii, toate mamicicle ar trebui sa alapteze atat timp cat lactatia exista. Asa ca, mamicile care inca pot sa isi alapteze bebelusul, trebuie sa se asigure ca, atunci cand nu vor fi alaturi de bebelus, acesta va putea beneficia de laptic, in cele mai bune conditii.


Pastrarea laptelui la temperatura camerei

Poti pastra laptele proaspat la temperatura camerei, insa nu mai mult de 6 ore. Totusi, in cazul in care camera este incalzita artificial sau temperatura este prea mare, evita sa pastrezi laptele in camera si opteaza pentru o metoda eficace de racire. Altfel, risti ca laptele sa isi piarda din proprietati sau chiar sa ii faca rau bebelusului tau.


Pastrarea laptelui la frigider

Pastrarea laptelui la frigider este o varianta excelenta de depozitare pe termen scurt, de cateva ore. Asigura-te, insa, ca recipientul in carepastrezi laptele este bine inchis si ca biberonul sau partile care intra in contact cu bebelusul nu se ating de alte alimente care ar putea contamina atat laptele, cat si recipientul. Mare atentie in special la produsele animale si, desigur, la produsele neprocesate termin, chiar si la fructe sau legume.

De asemenea, pentru ca laptele sa fie pastrat in conditii optime, aseaza recipientul pe unul dintre rafturile frigiderului, cat mai in spate posibil. Asezarea acestuia pe usa frigiderului sau aproape de aceasta poate duce la contaminarea sau alterarea laptelui, in cazul in care frigiderul este deschis in mod frecvent.


Pastrarea laptelui la congelator

Laptele poate fi pastrat in conditii optime la congelator timp de 3-6 saptamani. Totusi, exista cercetari care arata ca laptele pastrat mai mult de doua zile, indifferent de metoda de depozitare, isi pierde din calitatile sale. In primul rand, vitamina C se distruge cu usurinta, fie ca laptele este pastrat la congelator, fie la frigider. In plus, bacteriile folositoare pot fi distruse in timpul procesului de racire si o serie de elemente benefice pentru sanatatea copilului tau isi vor pierde calitatile. Asa ca opteaza pentru aceasta varianta, doar in cazul in care chiar nu exista alternative.

Sursa: LumealuiJunior.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului