Cresterea copilului

#gradinita #copil #parinte #seminar #psiholog #adaptare

Cum alegem gradinita copilului?

Prima zi la gradinita este un moment plin de emotie atat pentru copil, cat si pentru parinte. Micutul invata sa socializeze cu ceilalti copii, sa se descurce fara mama si tata, afla ce inseamna un program, dar mai ales descopera lucruri noi. Insa, despartirea care trebuie sa se produca intre parinte si copil, doar pe o anumita perioada de timp, se dovedeste in multe cazuri extrem de dificila.

Gradinita nu este numai un loc de asteptare pe perioada in care parintii sunt la serviciu sau pana cand va putea cineva sa ia copilul, ci este un spatiu fata de care copilul va avea anumite trairi. Pentru ca procesul de adaptare sa aibe loc mult mai usor, este indicat sa-i povestiti din timp copilului ce inseamna gradinita. Acesta isi va face o imagine despre locul unde va merge „cand va fi mai mare” si unde isi va petrece o mare parte din zi.

De asemenea, si parintii trebuie sa se obisnuiasca cu sentimentul ca micutul lor va intra intr-o colectivitate, unde se va atasa si va dezvolta noi sentimente.

Gradinite.com vine in ajutorul parintilor

Gradinite.com vine in sprijinul parintilor aflati in impas, cu un seminar despre acest moment nou din viata copilului, intitulat „Cum alegem gradinita? Adaptarea copilului la gradinita”.

Seminarul se va desfasura sambata (28 februarie ) la Clubul Parintilor (locatia: Sala Polivalenta, sala G), din cadrul evenimentului Baby Expo si va incepe la ora 17.00. Acesta va fi prezentat de catre psihologul Cristina Calarasanu, din cadrul Centrului de Psihologie, de Actiune si Psihoterapie .

In timp ce parintii vor dezbate eventualele dificultati cu care se pot confrunta copiii lor la gradinita, cei mici vor lua parte la activitati creative (jocuri, desene etc).

Seminarul interactiv va consta intr-un dialog cu parintii, pentru ca acestia sa inteleaga mai bine care este rolul gradinitei in viata copilului si cum pot face fata cu bine acestui moment.

Totodata, seminarul va fi si gazda lansarii proiectului “Pot sa merg la gradinita?”, concept psihologic ce se refera la rolul unui spatiu de tranzitie intre casa si gradinita, mediat de catre un psiholog. Acesta va putea evalua capacitatea copilului de a fi pregatit sa faca acest prim pas al separarii de familie.

De ce este util un astfel de seminar?

Parintii au rolul cel mai important in procesul de adaptare al copilului in noua colectivitate. Acestia trebuie sa stie dinainte cum sa procedeze cand va veni momentul separarii. Adesea, foarte multi se confrunta cu un refuz din partea copilului, urmata de o retragere interioara a acestuia – refuzul de se mai juca, de a mai vorbi cu persoanele din jur, uneori chiar de a mai manca.

De asemenea, parintii devin mai relaxati daca stiu din timp cum trebuie sa procedeze, ce presupune inscrierea la gradinita si cum sa faca fata unor situatii dificile: simpatia pentru un copil, pentru educatoare sau fata de jucariile de la gradinita.

Mai multe detalii pe www.gradinite.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului