Cresterea copilului

#restaurant #copil #sfaturi #sfaturi mamici #masa la restaurant

Cu copilul la restaurant - sfaturi pentru mamici

Atunci cand vrei sa pregatesti o iesire in familie si sa iesi cu copiii la un restaurant , trebuie sa ia grija la o serie de aspecte. Chiar daca in aparenta este un lucru simplu si nu trebuie decat sa te gandesti la alegerea unui restaurant , lucrurile sunt totusi un pic mai complicate.

Iata cateva dintre aspectele la care trebuie sa te gandesti atunci cand planifici o iesire la restaurant cu copiii.


1. Bunele maniere


Inainte de a pleca de acasa asigura-te ca ii faci copilului un mic "instructaj" si il pui la curent cu bunele maniere in cadrul unei mese la restaurant. Desigur, este recomandat ca aceste lucruri sa le invete din timp si sa il instruiesti chiar si atunci cand mancati acasa, dar daca ai considerat ca nu este cazul, poate ar fi bine sa punctezi acum anumite lucruri.

Spune-i copilului ca nu are voie sa se joace cu tacamurile, indiferent ca are sau nu o farfurie cu mancare in fata. Tipatul este strict interzis, iar daca are vreo nemultumire nu trebuie decat sa iti spuna tie, fara sa faca o criza de nervi. De asemenea, subliniaza-i ca este interzis sa alerge prin restaurant, chiar si in apropierea mesei voastre. Altfel, dincolo de lipsa de maniere, risti ca micutul sa provoaca o serie de accidente si sa fii nevoita sa platesti pentru pagube.

Alte lucruri importante pe care trebuie sa i le mentionezi copilului:

  • sa spuna "te rog frumos" si "multumesc";
  • sa vorbeasca incet si sa se joace in liniste;
  • sa nu se deplaseze prea mult pentru a evita sa ii deranjeze pe ceilalti;
  • sa manance cu gura inchisa si sa nu se joace cu mancarea;
  • sa foloseasca un servetel pentru a-si sterge manutele si gura.


2. Alege restaurantul potrivit


In primul rand este recomandat sa optezi pentru un restaurant care sa nu fie prea departe de casa voastra. In cazul unor situatii neprevazute te vei bucura ca nu ai de mers prea mult pana acasa. Dincolo de acest lucru, este neaparat necesar sa mergeti la un restaurant de nefumatori sau cel putin unul care sa aiba spatiu special si bine trasat pentru nefumatori. Nu ai vrea sa iti supui copilul unui risc de imbolnavire sau unei crize respiratorii.

Pe de cealalta parte, evita sa mergi intr-un restaurant foarte pretentios daca varsta copilului nu depaseste 3 ani. Este foarte posibil ca reactiile micutului sa nu poata fi controlate si sa te afli in situatia in care esti intr-un restaurant in care canta muzica in surdina, iar toti ochii sa fie atintiti asupra ta deoarece copilul tau face galagie .


3. Alege ora potrivita


Atunci cand mergi cu copilul la restaurant este recomandat sa iti faci programul in functie de orarul sau de odihna. Astfel, este indicat sa stabilestei aceasta iesire in asa fel incat sa ajungeti acasa cu cel putin 30 de minute inainte de ora sa de culcare. Nu are rost sa iti fortezi copilul sa stea mai mult decat poate.


4. Atentie la mancare


Copilul tau are varsta necesara pentru a manca orice? Daca raspunsul este negativ, atunci nu trebuie sa uiti acasa biberonul cu lapte sau borcanelul cu mancare speciala pentru copil. Altfel vei fi nevoita sa te intorci acasa mai repede decat ai fi crezut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare