Cresterea copilului

# performanta scolara # copii scoala #elevi

Copilului tau nu-i place scoala? Tu esti de vina! Iata explicatia

Motivatia de a invata este strans legata de mostenirea genetica, au aratat psihologii de la Universitatea Goldsmiths din Londra impreuna cu cei de la Universitatea de Stat din Ohio. Astfel, 40-50% din dorinta copilului de a merge la scoala este legata de informatia transmisa genetic de parinti, nu de factori externi, cum ar fi mediul in care traiesc sau materia scolara. 

Cercetatorii britanici si americani s-au aratat surprinsi de rezultatul studiului care a inclus 13.000 de gemeni cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani din Marea Britanie, Canada, SUA, Japonia, Germania si Rusia. Astfel, in timp ce credeau ca elemente pe care le au in comun - precum mediul, familia si profesorii -  vor avea un mai mare impact asupra copiilor, concluziile au aratat cu totul altceva. 

Evident, mostenirea genetica nu exclude complet impactul pe care il pot avea profesorii slabi sau chiar copilul in sine si dorinta sa de a invata. "Rezultatele au fost asemanatoare in diverse tari, eliminand astfel problema sistemelor educationale diferite si diferentele culturale. Concluziile sunt surorinzatoare, nu ne asteptam sa descoperim ca diferentele de personalitate, mostenirea genetica de la parinti sa aiba un impact atat de mare asupra motivatiei. Acest lucru nu inseamna ca nu vom continua pe viitor sa incercam sa incurajam si sa ne inspiram studentii, dar va trebui sa gasim o metoda potrivita si sa acceptam realitatea", a declarat prof. Stephen Petrill, de la Universitatea de Stat din Ohio (SUA).

De asemenea, psihologul a mai precizat ca nu exista o gena anume responsabila de motivatia elevilor, ci mai degraba un proces complex care include o multitudine de gene si interactiuni intre acestea care influenteaza dorinta de a invata a unui copil. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului