Cresterea copilului

#teama de animale copii #teama de animale #animale #copii #animale de companie

Copilului tau ii este teama de animale? Iata ce trebuie sa faci!

Un animal de companie poate fi un companion de joaca cu resurse inepuizabile de energie penntru copii, insa nu si atunci cand micutii se tem de animale. Frica de animale ii face pe multi dintre copii, sa planga, sa tremure sau sa o ia la fuga. Iata ce este de facut in asemenea situatii, astfel incat copilul sa vada in animalele de companie niste prieteni de nadejde.

Nu-l izola si nu-l certa

Cand vad un caine sau chiar si o pisica, unii copii se poarta ca si cum ar fi vazut o fantoma: incep sa tremure, sa planga in hohote, sa tipe si sa fuga. Intr-un astfel de moment, cand pare ca nimic nu-l poate calma, nu-i alimenta panica, certandu-l sau, mai rau, sa fugi cu el, astfel incat sa nu mai vada patrupedul.

Cel mai bine este sa il iei de manuta si sa-i spui ca nu are niciun motiv sa se teama. Il poti lua in brate, unde se va simti in siguranta si de unde va putea observa animalul, fara sa ii fie frica.

Nu folosi cuvinte care sa-i incurajeze teama

Daca sunteti in vizita la cineva care are o pisica sau va intalniti pe strada cu o persoana care isi plimba cainele, fii atent la limbajul folosit. Nu pune intrebari de genul "Pisica zgaraie rau?" si nu face afirmatii precum “O, ce caine mare si fioros!”. Nu vei face decat sa creezi panica pentru cel mic. Foloseste cat mai des propozitii de tipul “Ce caine frumos!”.

Desenati impreuna animale

O metoda care da rezultate este desenatul. Desenati impreuna un catelus, o pisica sau un papagal. Vorbeste-i cat mai frumos despre fiecare animal in parte. Uitati-va la filmulete cu animale care se joaca cu alti copii, mai ales ca metoda exemplului are puteri magice asupra celor mici.

Vizitati o ferma

Ca sa cunoasca cat mai bine lumea animalelor, mergi intr-un weekend in vizita la o ferma de animale, de exemplu. Poneii sunt draguti si indragiti de toti copii. Incurajeaza-l sa calareasca un ponei.

Mergi cu el in vizita la persoane care au un pui de pisica sau un catelus. Acestia sunt jucausi si adora compania copiilor. Astfel, cand va vedea un caine sau o pisica adulta si va incepe sa ii fie frica, adu-i aminte de intalnirea cu puii si explica-i ca si aceste animalute sunt blande cu copiii si ca nu trebuie sa se teama.

Sursa foto: hdwallpapaers.cat

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top
Top