Cresterea copilului

#depistare probleme vedere #probleme vedere copii #vedere copii #probleme vedere #copii

Copilul tau vede bine? 5 semne ca are nevoie de ochelari

Ai tot amanat prima vizita a copilului la oftalmolog, in lipsa unei predispozitii genetice catre afectiuni oculare ce ar fi necesitat astfel de investigatii in primii ani ai copilariei. Insa genetica nu este singura cauza a problemelor de vedere la copii. Acestea nu sunt intotdeauna usor de sesizat cu ochiul liber. Un optometrist american iti ofera principalele semne care te anunta ca micutul tau are nevoie de ochelari!

Mel Friedman, optometrist american, care activeaza intr-un cabinet privat din Memphis, Tennessee, avertizeaza ca multe dintre problemele de vedere ale copilului pot fi sesizate din comportamentul lui. Expertul sustine ca o interventie timpurie poate ajuta la corectarea multor probleme de vedere si la prevenirea unor complicatii la varste mai mari.

1. Se uita la televizor de aproape

De fiecare data cand urmareste desene sau documentare la televizor, observi ca se apropie constant de ecran? Este posibil sa fie singurul mod in care vede bine programele difuzate la tv. De asemenea, daca isi incordeaza ochii atunci cand se afla la distanta de tv, inseamna ca ii forteaza pentru a putea percepe corect imaginile, deci ca nu vede foarte bine.

2. Coloreaza, deseneaza si scrie de aproape

Nu doar urmarirea programelor tv te poate ajuta sa-ti dai seama daca cel mic are probleme de vedere. Potrivit optometristului, daca micutul isi apleaca foarte mult privirea deasupra hartiei atunci cand picteaza sau scrie, este posibil sa aiba probleme de vedere.

3. Priveste crucis

Privitul crucis este unul dintre cele mai evidente semne ca micutul tau are nevoie de un control oftalmologic si, posibil, de ochelari. Este un semn de strabism, dar poate ascunde si alte probleme oculare.

4. Isi inclina capul

De fiecare data cand copilul este pus sa priveasca atent o imagine sau sa citeasca, observi ca isi inclina usor capul? Este un semn ca incearca sa-si fixeze mai bine privirea, intrucat nu vede bine in pozitie normala. Este recomandat sa mergi cu el la medic.

5. Se freaca frecvent la ochi

Daca micutul tau se freaca frecvent la ochi dupa o activitate care necesita efort vizual intens - citit, scris teme, urmarit desene animate etc. - este posibil sa aiba probleme de vedere. Fortarea ochilor pentru urmarirea atenta a imaginilor determina aparitia oboselii, a inrosirii si chiar a lacrimarii acestora.

Sursa foto: bupl.dk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului