Cresterea copilului

#povestea lui Mos Nicolae #cadouri copii #mos nicolae #copii

Copilul tau stie cine este Mos Nicolae?

Dincolo de faptul ca aduce cadouri, pe care le pune in ghetute, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, copilul tau stie cine este, de fapt, Mos Nicolae? Iata cateva lucruri simple prin care copilul poate descoperi povestea Sfantului Nicolae si a cadourilor pe care le asaza in ghetute.

Mos Nicolae este un Sfant si protector al copiilor

Copilul tau trebuie sa stie ca Mos Nicolae este un Sfant important in religia ortodoxa. Ajuta-l sa il cunoasca mai bine pe Mosul cel bun. Nu trebuie sa intri in detalii pe care micutul tau nu le-ar putea memora, insa este important sa ii explici cum a luat nastere traditia. Pe vremuri, Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarmane care urmau sa fie vandute de tatal lor, contra unei sume de bani. Intr-o noapte, pe navazute, Sfantul cel bun a aruncat in curtea tatalui o punga cu galbeni drept zestre pentru fiica cea mare, pentru a o putea marita. A procedat la fel si in urmatorii ani, pana cand a reusit sa isi marite toate fiicele. Din gestul marinimos al Sfantului Nicolae a luat nastere si traditia de a se imparti daruri si dulciuri in noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Copilul tau trebuie sa stie ca Sfantul Nicolae mai este cunoscut in popor si drept protectorul copiilor si al oamenilor saraci.

Mos Nicolae nu se arata la chip

Probabil ca micutul tau te va intreba, la un moment dat, cum arata Mos Nicolae. Este important sa ii explici ca, spre deosebite de Mos Craciun, care este intruchipat cu barba alba si costum rosu, Mos Nicolae nu se arata niciodata la fata, dar se spune ca vine pe un cal alb si imparte daruri celor mici.

Ziua de Sfantul Nicolae, inceputul iernii

Copilul mai trebuie sa stie ca data de 6 decembrie, cand se sarbatoreste Sfantul Nicolae, marcheaza oficial, inceputul iernii. Legenda spune ca prima ninsoare vine in momentul in care Sfantul isi scutura barba alba.

Mos Nicolae aduce dulciuri si nuieluse

Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu aduce in dar obiecte sau hainute, ci dulciuri si fructe. In plus, copilul trebuie sa cunoasca si legenda nuielusei, ca sa nu fie luat prin surprindere in cazul in care ar primi una. Explica-i acestuia ca Mos Nicolae pune dulciuri si alimente in ghetute doar copiilor cuminti. Copiii care au fost obraznici tot anul primesc doar o nuielusa care reprezinta o pedeapsa pentru obrazniciile pe care le-au facut.

Sursa foto: puzzlerooms.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului