Cresterea copilului

#joaca #tobogan #parc # fracturi

Copilul tau si pericolele din parc

Parcul si locul de joaca este cu siguranta un loc preferat de copilul tau, insa din pacate el nu realizeaza ca in acest loc distractiv, se pot ascunde tot felul de pericole. De fapt, sunt si foarte multi parinti care nu sunt constienti de lucrurile grave care se pot intampla intr-un spatiu care aparent pare a fi ideal pentru cateva zeci de minute in aer liber.
 

Nisipul, pericol de toxoplasmoza gondi


Oamenii de stiinta din Japonia au testat probe de nisip din peste 100 de parcuri publice, iar rezultatele au fost inspaimantatoare: in mai bine de 70% din probe existau fecale de pisici infestate cu tomoplasma gondi, un parazit care provoaca inflamarea ganglionilor, durere de cap , febra, dureri musculare , dificultati la inghitire, eruptii cutanate, iar in cazuri extrem de grave poate duce chiar la orbire.

Ce este de facut? In primul rand ar trebui sa eviti sa il lasi sa se joace cu mainile in nisip, desi este foarte greu sa faci acest lucru. Achizitioneaza un set de ustensile speciale pentru joaca in nisip si garanteaza-i ca daca se va abtine sa bage mainile in nisip, la finalul zilei va primi un premiu.

De asemenea, este necesar sa ii interzici sa duca mainile la gura, nas sau ochi si spune-i sa iti ceara un servetel atunci cand are nevoie. Totodata, incearca sa ai mereu in geanta un gel dezinfectant sau servetele cu alcool pentru maini. In plus, ar fi indicat sa mergi doar in parcurile in care accesul animalelor este strict interzis si nu ii permite copilului sa se joace cu animalele fara stapan.
 

Toboganele, risc de zgarieturi


Toboganele, in special acelea din metal reprezinta un pericol mai ales daca ele nu sunt verificat periodic de catre cei de la administratia parcurilor. Acestea pot avea fasii subtiri de metal dezmembrate sau iesite in afara, provocand astfel zgarieturi sau chiar rani grave copiilor. Ar fi mai bine sa optezi pentru cele confectionate din plastic.

De asemenea, evita-le pe cele care la capete au ciment in loc de nisip – altfel, copilul tau risca sa se raneasca destul de rau, sa isi fractureze vreun membru sau chiar sa sufere lovituri periculoase la cap.
 

Toaletele publice, sursa de microbi


Un copil nu isi poate controla nevoile fizice la fel de bine precum un adult, asa ca atunci cand acesta are nevoie, trebuie urgent sa mearga la o toaleta. Din pacate, toaletele existente in parcuri sunt departe de a fi curate si dezinfectate.

Cel mai bine este sa il intrebi pe copil daca are nevoie la toaleta inainte de a pleca de acasa, iar daca parcul este la cateva minute de casa, ar fi bine sa il intrebi daca mai poate astepta pana cand ajungeti acasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare