Cresterea copilului

#film #parca #copil #desene animate #plictiseala copil

Copilul se plictiseste si te scoate din sarite? 5 surse gratuite de distractie pentru cel mic

In momentul in care copilul mic incepe sa se plictiseasca, se dezlantuie scandalul in casa ta! Cand nimic nu ii mai este pe plac, se plictiseste de jocurile video si nu are dispozitie nici pentru citit, accesele de furie incep sa isi faca simtita prezenta si sa te scoata din sarite! Exista cateva solutii rapide, ieftine si la indemana oricarui parinte care tin copilul ocupat mai mult timp, oferindu-i totodata o doza substantiala de distractie si voie buna!


1. Iesi cu el afara!

Copilul tau se poate plictisi de televizor, calculator sau jucarii, dar niciodata de plimbarile si jocurile in aer liber. De fiecare data cand aude ca iesiti afara, tresare in sus de bucurie, pentru ca stie ca acolo sunt tovarasii lui de joaca si leaganele in care se poate distra copios. In plus, are posibilitatea de a zburda de colo pana colo pe role sau de a se plimba cu bicicleta.


2. Pune-i un film amuzant sau desene animate!

In momentul in care copilul se plictiseste, devine agitat si nervos. Are nevoie sa isi canalizeze atentia intr-o activitate amuzanta ori pe un film sau desen animat interesant. Vizionarea unui film il va tine ocupat cel putin 1-2 ore si astfel, vei reusi sa iti faci treburile in putina liniste.


3. Joaca-te tu cu el!

Uneori, copilul tau face scandal si se plictiseste de tot ce e in jurul lui pentru simplul fapt ca simte lipsa unui partener de joaca. Vrea un tovaras de companie in timpul aventurilor cu jucarii si cine este mai potrivit si la indemana decat tine? Ofera-te sa te joci cu el si vezi daca asta este ceea ce doreste, inainte de a izbucni intr-o criza de isterie.


4. Invata-l sa faca crafturi!

Tine-i manutele ocupate si atentia concentrata la transformarea celor mai uzuale obiecte din casa in crafturi si decoratiuni amuzante si creative. Invata-l sa transforme cutiile de carton in trenulete, pastele in margelute si ziarele in origami, iar copilul tau va descoperi in lucrul manual o sursa nemaipomenita de amuzament.


5. Organizeaza-i o intalnire de joaca!

Daca tu nu ai timpul necesar pentru a te juca cu el, iar copilul ravneste dupa un partener de joaca, cheama un prieten pe la el. Intreaba-l cine i-ar placea sa-l viziteze si nu mai sta pe ganduri. Pune mana pe telefon, vorbeste cu parintii copilului respectiv si convinge-i sa-l lase sa vina in vizita, la joaca.

Sursa foto: scoopweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului