Cresterea copilului

#ingrijire copil canicula #racorire copii #canicula #copii

Copiii si canicula! Ce este de facut

Zilele caniculare de vara ii afecteaza negativ pe cei mici. Caldura excesiva le provoaca celor mici stari de agitatie, neliniste si nervozitate. Iata cateva trucuri la care poti apela pentru ca cei mici sa resimta mai putin canicula.

Imbraca-i in haine lejere

Bumbacul si inul sunt materiale racoroase si usoare, numai bune pentru perioadele caniculare. Opteaza pentru unele in culori deschise, care nu atrag caldura. De asemenea, este indicat sa alegi unele largi in schimbul hainelor stramte. Cu siguranta cel mic iti va fi recunoscator.

Ai grija sa se hidrateze corespunzator

O buna hidratare este esentiala pentru copii. Apa, ceaiurile si sucurile naturale, preparate in casa, sunt bauturile recomandate pe timp de vara, ce nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al copilului.

Aeriseste incaperea doar seara

Nu lasa geamurile deschise in timpul zilei, deoarece va intra toata caldura in casa. Este indicat ca in timpul zilei sa tragi jaluzelele si draperiile pentru a mentine incaperile racoroase si sa aerisesti camerele in timpul noptii, cand este mai racoare.

Dusuri dese

Unii copii suporta mai greu caldura, decat altii. Fa-i dus ori de cate ori crezi ca este necesar si ai grija sa nu lasi copilul sa stea transpirat intreaga zi. Nimanui nu-i place acest lucru si cu atat mai mult copiilor.

Foloseste corect aparatul de aer conditionat

Poti apela la ajutorul aparatului de aer conditionat, insa trebuie sa il folosesti corespunzator, astfel incat sa nu pui in pericol sanatatea copilului. In primul rand aparatul de aer conditionat trebuie sa fie instalat pe hol si nu in camera. Apoi temperatura din casa trebuie sa fie cu maximul 6 grade mai mica decat cea de afara, insa sa nu scada sub valoarea de 25 de grade.

Sursa foto: spiderfitkids.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului