Cresterea copilului

#artificii revelion #revelion #artificii

Copiii mici se tem de artificiile de Revelion! Cum iti ajuti copilul sa depaseasca aceasta teama

Copiii pot dezvolta o teama de focurile de artificii, ceea ce este pacat, deoarece s-ar putea sa nu doreasca sa participe la evenimente festive din aceasta cauza. Combinatia de senzatii diferite, de la zgomotul puternic la lumini stralucitoare, poate fi prea coplesitoare pentru un copil. Din fericire, exista modalitati de a-i ajuta sa isi gestioneze experientele nefamiliare pentru a le transforma intr-un leac pentru frica lor.

Cum sa-ti ajuti copilul sa-si depaseasca frica de focuri de artificii

Nu este neobisnuit pentru copii sa dezvolte o teama de focuri de artificii, deoarece este o colectie de diferiti stimulenti. O modalitate excelenta de a-ti ajuta copilul sa isi depaseasca temerile este sa anticipezi multiplele senzatii pe care le va simti, de la sunetele explozive pana la luminile multicolore. Acest lucru il va ajuta sa se simta mai putin speriat de necunoscut si sa devina mai primitor atunci cand asista la focuri de artificii.

1. Asociaza emotiile pozitive cu focurile de artificii

O modalitate de a calma copilul este sa-l lasi sa proceseze intensitatea puternica a exploziilor. Te poate ajuta sa compari bubuitura artificiilor cu sunete cu care sunt deja familiarizati, cum ar fi claxoanele masinilor, alarmele de incendiu si tunetul.

2. Transforma vizionarea focului de artificii intr-un joc

Saritul este o reactie tipica pentru copii atunci cand sunt surprinsi. Atunci cand aud pentru prima data petardele si artificiile, ei pot sari din cauza socului provocat de bubuitura puternica. O modalitate de a-i ajuta sa treaca peste reactia lor instinctiva este sa o faceti impreuna cu ei. In loc sa ii reamintesti de raspunsul lor de frica, ar trebui sa-i lasi sa se gandeasca la sarituri ca la un joc.

3. Echipament de protectie adecvat

Uneori, jocurile s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie pentru a le vindeca aversiunea fata de focurile de artificii, mai ales daca copilul tai are urechile sensibile. Din aceasta cauza, ar trebui sa cumperi echipamentul potrivit pentru a-i proteja de sunetele puternice. Poti achizitiona casti cu anulare a sunetului sau dopuri pentru urechi, astfel incat sa nu se simta raniti in timp ce urmaresc un foc de artificii.

Concluzie

Face parte din responsabilitatea ta ca parinte sa ii faci cunostinta copilului tau cu diferite lucruri din lume. Acest lucru poate fi sub forma de obiecte, alimente sau experiente. Ajutandu-ti copiii sa treaca peste teama de focurile de artificii ii poti ajuta sa se bucure de frumusetea acestora ca o celebrare spectaculoasa a festivitatilor cu ocazia oricarei sarbatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului