Cresterea copilului

# neplaceri #mirosuri #sarcina #dureri #ameteli #urinari

Cele 6 neplaceri ale sarcinii

Sarcina modifica tot sistemul complex al corpului tau, de la felul in care arati, pana la starile de spirit. Sarcina este o bucurie pentru fiecare femeie care isi doreste sa devina mama, dar ca orice lucru frumos are si o latura mai putin placuta. Iata care sunt cele 6 neplaceri resimtite de majoritatea femeilor insarcinate.

1 Tulburarile de somn

Medicii se confrunta adesea cu paciente insarcinate care se plang ca nu se mai pot odihni corespunzator si ca sufera de insomnie. Ei sustin ca aceasta neplacere este normala, mai ales in primul si al treilea trimestru de sarcina. In primul - deoarece esti mai stresata, inima iti bate mai tare si ai bufeuri, iar in al treilea - deoarece burtica marita face dificila gasirea unei pozitii confortabile de somn.

2 Oboseala acuta

Oboseala acuta este o alta neplacere care apare pe perioada sarcinii, din cauza fluctuatiilor hormonale.

3 Sensibilitate la mirosuri

Daca inainte de sarcina nu sesizai anumite mirosuri, odata cu sarcina este posibil sa le simti de cateva ori mai puternic. Pana si mirosul parfumului pe care inainte il adorai  poate deveni deranjant in sarcina.

4 Ameteli si greturi

Ametelile si greturile sunt cele mai cunoscute simptome ale sarcinii. De vina pentru aceste neplaceri sunt tot hormonii.

5 Nevoia de a urina des

In timpul sarcinii, organismul secreta un hormon care mareste vascularizatia rinichilor si provoaca urinari mai dese. Pe masura ce uterul se mareste, apasa tot mai mult pe vezica, ceea ce duce nu numai la o nevoie imperioasa de a merge la baie, ci si la incontinenta urinara.

6 Durerile de spate

Specialistii sustin ca durerile de spate sunt normale in timpul sarcinii. Schimbarile hormonale care se petrec in cele 9 luni de sarcina afecteaza muschii si ii fac sa fie mai slabi decat inainte. In general, durerile sunt localizate in zona lombara. Medicii recomanda viitoarelor mamici sa nu petreaca prea mult timp nici in sezut, nici in picioare, pentru a nu resimti si mai puternic durerile.


Sursa foto: pregnancyandbaby.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului