Cresterea copilului

# IACB # International Autism Conference Bucharest #AITA #autism

Cel mai important eveniment din domeniul autismului, in aceasta toamna la Bucuresti

Pentru a doua oara, International Autism Conference Bucharest aduce la Bucuresti si anul acesta specialisti romani si internationali consacrati in domeniul autismului, devenind in mod firesc cel mai important eveniment din domeniul autismului.

Conferinta este organizata de catre AITA – Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, si se va desfasura intre 19 si 21 octombrie 2018, la Rin Grand Hotel, aducand impreuna profesionistii din domeniul autismului dar si copiii, adultii si familiile lor care traiesc zi de zi cu autismul.

Desfasurandu-se pe parcursul a 3 zile, conferinta va aduce in discutie terapiile de care au nevoie persoanele cu autism si familiile lor, drepturile lor, serviciile si abordarile existente in Romania si internationale, identificand atat nevoi cat si solutii, resurse si modele de bune practici.

Autismul modifica viata intregii familii, nu doar pe cea a copilului care primeste diagnosticul, iar la IACB vom aborda copilul, cuplul, familia si comunitatea astfel incat sa identificam cat mai multe resurse si optiuni de integrare si sprijin atat pentru copil cat si pentru familie.

Focusul conferintei din acest an este reprezentat de copiii cu autism si interventiile pentru ei, dar si pentru frati, si familie in ansamblul ei. De asemenea, prin lectorii sai, conferinta aduce informatii valoroase despre drepturile si facilitatile copiilor si familiilor, avand ca invitati atat specialisti consacrati cat si persoane cu autism si parinti deveniti specialisti devotati cauzei copiilor lor.

Despre IACB am stat de vorba cu Psih. Daniela Gavankar, presedinte AITA si coordonator stiintific al IACB 2018, care ne-a declarat ca β€œin prezent, in Romania, calitatea serviciilor oferite copiilor cu autism creste de la an la an. Din pacate acest lucru se intampla predominant in mediul privat, si in imediata apropiere a copilului cu autism. Autoritatile si comunitatea in general are nevoie de mai multa informare si presiune pentru a sprijini mai bine copiii si adultii cu autism pe termen lung. Iar IACB 2018 deja reprezinta o voce care misca lucrurile in Romania.”

Pentru mai multe detalii despre IACB 2018 va rugam sa vizitati site-ul: www.iacb.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare