Cresterea copilului

# scaun auto bebelus #scaun auto copii #scaun auto

Ce trebuie sa stim despre scaunul auto

Calatoria cu bebelusi si copii mici este o responsabilitate imensa pentru parinti. Pentru a asigura siguranta celui mic, trebuie sa folosim un sistem special de siguranta de tip scaun. In majoritatea cazurilor, avem nevoie de el din prima zi de externare din maternitate, deci trebuie sa fim pregatiti.

Cum ne ajuta scaunele auto sa calatorim in siguranta

Gadgetul are multe nume. Il puteti gasi ca un cos, o scoica, un scaun pentru copii sau chiar un inaltator auto. In majoritatea cazurilor, fiecare dintre aceste nume este folosit pentru a denumi tipurile specifice in functie de varsta copilului. Dar, in orice caz, acesta este dispozitivul sau de siguranta care poate proteja copilul de raniri.

Amintiti-va ca, uneori, chiar si fara un accident pe sosea si, foarte des, pentru a preveni acest lucru, trebuie sa apasam mai tare frana. Intr-un astfel de moment, un copil mic poate chiar sa cada de la locul lui.

In primii ani dupa inventarea scaunelor pentru copii, masinile erau mult mai mici ca numar si nu aveau viteze la fel de mari ca acum. Poate ca acesta a fost motivul pentru care la inceput accesoriile acestor copii erau privite diferit. Scopul lor initial era pur si simplu sa-l ridice putin mai sus, astfel incat parintii sai sa-i poata acorda atentie de pe scaunul din fata.

In acel moment, se credea ca cei mai mici bebelusi calatoreau in bratele parintilor lor. Cu timpul, insa, a devenit clar ca aceasta protectie nu este suficienta. Astazi, in multe tari din intreaga lume, plimbarea bebelusilor si a copiilor mici in masini este permisa numai cu ajutorul acestui sistem de siguranta.

Care sunt cerintele din tara noastra?

Conform legislatiei, suntem obligati sa conducem copiii intr-o unitate speciala de siguranta auto din momentul nasterii lor pana la atingerea anumitor niveluri de greutate si inaltime. Mai precis pana la atingerea 150 cm inaltime sau 36 kg in greutate.

Consideratii de siguranta

- Pericol de supraincalzire

Unul dintre lucrurile la care ar trebui sa fim atenti este sa nu depasim temperatura copilului si sa obtinem soc termic. Daca intentionati sa calatoriti cu el mai mult de 20 de minute in timpul iernii, probabil ca veti porni controlul climatului masinii pentru a va incalzi.

Retineti, totusi, ca cel mic este probabil imbracat calduros, iar pe scaun va merge aproape la temperatura camerei. Pentru a preveni riscul supraincalzirii, scoateti jacheta sau salopeta termica cu care bebelusul este imbracat pentru exterior. Daca nu purtati o patura speciala pentru a-l inveli, puteti folosi imbracamintea exterioara in acest scop.

- Scaunul nu ne poate proteja daca nu este bine fixat

Nu trebuie sa uitam ca principiul de baza al functionarii scaunelor auto este o fixare sigura si stabila. Cand asezati copilul pe scaunul sau, asigurati-va ca il fixati bine cu curele speciale si, de asemenea, ca echipamentul in sine este conectat corespunzator la centurile de siguranta din masina. In practica, daca centurile de siguranta nu sunt bine fixate, nu este sigur ca scaunul ne va putea ajuta in caz de accident sau de oprire mai brusca a masinii.

Scaunele moderne sunt special calibrate astfel incat sa se poata odihni usor si confortabil in timp ce sta in el. Asigurati-va ca curelele sunt suficient de stranse - aceasta inseamna ca nu trebuie sa existe mai mult de un centimetru intre umarul copilului si curea atunci când o intindem inainte. Daca micutul plange, trebuie sa-l linistim, pentru ca doar asa poate calatori in siguranta.

Poate ca cel mai neplacut lucru pentru copii este ca nu se pot juca cu jucariile lor in timp ce calatoresc. Cu sau fara scaun, totusi, aceasta este una dintre cele mai riscante activitati, deci nu ar trebui sa o permiteti.

Portalul online pentru copii Kidso.ro este locul unde veti gasi cele mai bune scaune auto, precum si orice altceva de care bebelusul si copilul au nevoie. - https://kidso.ro/pentru-bebelus/scaune-auto/

Sursa foto: kidso.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului