Cresterea copilului

#educare copil #comportament parinti #crestere copil #ingrijire copil #copii

Ce sa nu faci niciodata de fata cu copiii

Pentru copii, una dintre metodele prncipale de a invata lucruri noi este sa imite comportamentul parintilor. Asa cum invata sa vorbeasca ascultand cuvintele voastre, asa pot invata si unele lucruri negative. Descopera care sunt acestea:

Micile minciuni nevinovate

Te suna o prietena, iar tu ii zici sotului sa raspunda si sa ii spuna ca nu esti acasa. Toate acestea se intampla de fata cu micutul tau. Ei bine, in astfel de situatii va crede ca este bine sa procedeze la fel. "Vazand ca faci acest lucru, iti va urma exemplul, crezand ca nu este mare lucru sa minti, chiar si cand este vorba de situatii mai grave", a explicat psihologul Alyson Schafer, citata de menshealth.com. Asadar, este important ca aceste minciuni, oricat de nevinovate sunt ele, sa nu fie spuse niciodata de fata cu copilul.

Fara crize de nervi

Oricat de greu ti-a picat ca echipa de fotbal favorita a pierdut meciul sau ca telefonul primit de la colega de serviciu seara ti-a dat o veste foarte proasta, nu incepe sa tipi si sa vorbesti urat de fata cu copilul. Poate sa creada ca s-a intamplat ceva din vina lui, deoarece, de multe ori, este in firea copiilor sa aiba impresia ca orice suparare a parintelui este legata de ceva ce au facut ei, explica psihologul Susan Newman, autoare a cartii "Cum sa cresti un copil singur la parinti". Asadar, oricat de mari sunt supararile tale, nu te exterioriza de fata cu cei mici, caci le poti induce o stare de teama.

Nu face glume pe seama altora

Glumelele pe seama cheliei unchiului X sau pe seama unui coleg de scoala al micutului nu trebuie spuse in fata copilului. Copilul nu stie sa faca diferenta intre glume si lucruri serioase si primul lucru pe care ar putea sa il faca este sa mearga la persoana respectiva si sa o ironizeze, exact cum ati procedat voi, o situatie deloc placuta. La fel de nepotrivit este sa faci glume si pe seama invatatorului sau a unui profesor, caci acest obicei ii poate lasa impresia ca nu ai respect pentru acea persoana si pentru scoala, lucru pe care i-l poti induce si lui.

Folosirea in exces a tabletelor si a telefoanelor mobile

Tehnologia face parte din viata noastra, insa ce este prea mult strica. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste folosirea tabletelor si a telefoanelor de catre parinti, in fata copiilor. Cand cel mic te vede toata ziua cu telefonul la ureche sau facand diverse lucruri pe tableta, iti va "fura" exemplul. In loc sa il lasi sa se joace pe tableta, incurajeaza-l, de exemplu, sa se joace lego sau sa coloreze.

Sursa foto: lifehack.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare