Cresterea copilului

#cumparare jucarii #jucarii copii #jucarii

Ce NU trebuie sa faci atunci cand cumperi jucarii pentru micutul tau

Intotdeauna, o figura parinteasca a fost descrisa prin iubire, afectiune, protectie si grija astfel incat micutul sa beneficieze doar de ce este mai bun. Incepand de la alimentatia corecta si sanatoasa, imbracamintea si incaltamintea copiilor si pana la cele mai bune modalitati prin care sa li se asigure cresterea si dezvoltarea intr-o maniera optima, toate aceste aspecte s-au perindat prin lista cu „ce trebuie facut” a fiecarui parinte.

Astfel, joaca, dupa cum sigur stiti deja, are un rol fundamental in cresterea si dezvoltarea celor mici astfel incat sa ajunga tineri exemplu in societate. Jocurile, in special cele distractive, nu sunt doar o modalitate prin care copilasilor li se gaseste o ocupatie utila, ci reprezinta si o maniera de a lucra cu abilitatile acestora.

Incepand de la jocurile de numarare, de atentie si multe altele educative, acestea pot sa grabeasca procesul de dezvoltare a atentiei si a concentrarii copiilor. De asemenea, prin joculetele interactive, cei mici ajung sa isi dezvolte si latura sociala, de a interactiona si de a accepta si parerile altor copilasi.

Asadar, pentru ca am stabilit cat de importante sunt jucariile si jocurile in viata micutilor nostri, va prezentam in continuare o lista cu „ce trebuie evitat” atunci cand sunteti in cautarea celor mai bune jucarii pentru copilasii dumneavoastra.

1. Nerespectarea criteriului de varsta in achizitia de jucarii pentru copii

Este foarte important sa cumparati jucarii adecvate pentru varsta la care se afla micutul dumneavoastra. Fiecare magazin specializat in articole dedicate celor mici trebuie sa cuprinda atat metode interactive de joaca pentru copiii de varste fragede, cat si pentru cei cu o varsta mai marisoara.

In cazul in care nu tineti cont de acest aspect, s-ar putea sa va treziti in doua situatii neplacute: fie jucaria este dedicata copiilor de varste mai mici iar micutul dumneavoastra se va plictisi, fie este pentru cei mai mari si cel mic nu va sti cum sa se joace. Spre exemplu un balansoar de tip calut nu il va incanta pe baietelul dumneavoastra de 10 ani, ci este o jucarie mai degraba potrivita pentru cei de 5 sau 6 ani. Cu siguranta nu va doriti sa investiti inutil in aceste produse, nu-i asa?

2. Cumpararea jucariilor fara a se tine cont de cat de sigure sunt

Da, trebuie sa stiti ca nu orice produs pe care il gasiti in comert este intr-adevar si sigur, mai ales atunci cand vine vorba despre articolele dedicate copiilor. Fie ca este vorba despre o jucarie ascutita sau despre un material care este prea dur, toate acestea pot sa ajunga sa fie cauza loviturilor micutului dumneavoastra.

Prin urmare, atunci cand alegeti o jucarie pentru micut, tineti cont si de acest aspect deosebit de important, pentru a evita orice pericol.

3. Achizitionarea jucariilor doar pentru ca sunt mai ieftine

Da, fiecare dintre noi se confrunta uneori cu imposibilitatea de a-i cumpara celui mic jucaria dorita, insa asta nu inseamna ca trebuie sa cumparam un anumit produs doar pentru ca este doar ieftin si nu neaparat bun.

Astfel, recomandat este sa gasiti un magazin specializat in articole de copii din care sa cumparati jucariile cele mai potrivite, la preturi accesibile. Un bun exemplu este magazinul online www.allkids.ro, care isi intampina de fiecare data clientii cu produse de calitate pentru copii, la preturi de neegalat. Tot din cadrul sau puteti opta si pentru articole ce se potrivesc in camera copiilor, carucioare, scaune auto si alte articole similare.

Asadar, daca sunteti in cautarea jucariilor potrivite pentru copilasul dumneavoastra, este important sa evitati astfel de greseli ce pot sa afecteze bunastarea micutului. Pentru a alege dintr-o gama diversificata de jucarii, puteti accesa allkids.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului