Cresterea copilului

#deshidratare #alaptare #deshidratare bebelusi #prevenire deshidratare

Ce ar trebui sa stii despre deshidratarea la bebelusi

Sa ai grija de un bebelus nu este o treaba simpla, ci o adevarata provocare, intrucat micutii nu iti pot spune cand sunt bolnavi. Asadar, este necesar sa fii atent la toate semnele pe care prichindelul ti le da, in asa masura incat sa iti poti da seama cand ceva nu este in ordine. Deshidratarea este un fenomen care poate aparea si in cazul bebelusilor si poate avea consecinte grave asupra sanatatii celui mic.

Deshidratarea apare atunci cand corpul bebelusului pierde atat de multe lichide, incat organismul sau nu mai poate functiona normal. Deshidratarea poate aparea din mai multe motive. Uneori se produce din cauza faptului ca bebelusul nu primeste suficienta mancare sau poate aparea in cazul in care bebelusul vomita, are diaree, transpira din abundenta sau are febra.

Deshidratarea este mai frecventa in randul copiilor decat a adultilor, intrucat corpul micutilor nu este capabil sa pastreze prea multe lichide.

Simptomele deshidratarii la bebelusi

Printre simptomele care te pot avertiza ca bebelusul tau sufera din pricina deshidratarii se numara lacrimi putine atunci cand plange, respiratie precipitata, somnolenta, gura uscata, mai putine scutece umede.

Deshidratarea la bebelusi poate avea consecinte grave. Astfel, micutul poate avea convulsii, insuficienta renala, poate intra in coma sau chiar muri.

Prevenirea deshidratarii

Desi deshidratarea poate aparea in orice anotimp, este un fenomen care se manifesta, in special, in anotimpurile calduroase, atunci cand bebelusul pierde lichide prin transpiratie. Asadar, este recomandat sa acorzi o mai mare atentie semnalelor transmise de micut in aceasta perioada.

De asemenea, pentru a preveni deshidratarea bebelusului, este important sa fii atent la evolutia lui atunci cand are febra.

Alaptarea joaca un rol important in prevenirea deshidratarii. In zilele calduroase, copilul are nevoie de mai multa mancare, asa ca micutul ar putea sa iti ceara lapte mult mai des decat de obicei.

In cazul in care banuiesti ca bebelusul sufera de deshidratare, este recomandat sa mergi la medicul pediatru pentru a primi tratamentul adecvat insanatosirii copilului.

Sursa foto: yourkosherhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului