Cresterea copilului

#obezitate copii # greutate copil #cauze ingrasat #ingrasare copii #copil gras

Cauze surprinzatoare ale ingrasatului la copii

Greutatea copilului tau este in continua crestere, desi mananca sanatos si ai inceput sa diminuezi portiile? Ingrasarea copilului nu depinde doar de calitatea alimentelor consumate de micut, dar si de alte obiceiuri surprinzatoare din stilul lui de viata, fiind legata inclusiv de munca parintilor. Descopera cateva cauza suprinzatoare ale ingrasatului la copii!
 

Statul prelungit la calculator


Dupa alimentatia nesanatoasa, sedentarismul este a doua mare cauza a obezitatii la copii.

Petrecerea unui numar nelimitat de ore la calculator favorizeaza obezitatea la copil, in conditiile in care acesta introduce in organism un numar mare de calorii si nu reuseste sa "arda" nicio parte din ele, din cauza absentei oricarei urme de activitate fizica.
 

Pachetelul de scoala cumparat


Cel mai eficient mod de a te asigura ca micutul tau mananca sanatos la scoala este sa ii faci chiar tu pachetelul si sa nu ii dai banuti de buzunar.

Daca micutul este lasat sa aleaga singurel ce sa pape atunci cand este la scoala, banutii pe care ii primeste vor fi cheltuiti pe fast-food, snacks-uri, chips-uri, bauturi racoritoare si alte alimente nesanatoase care cresc riscul de obezitate.

Prepara-i de acasa pachetelul si ai grija sa fie format din alimente sanatoase, cu un numar mic de calorii, dar cu multe vitamine si minerale, care sa ii ofere energie.
 

Statul la televizor

La fel ca si in cazul calculatorului, televizorul contribuie la ingrasarea copilului. Orele petrecute in fata televizorului priveaza copilul de activitati care presupun miscare si care-l ajuta sa se mentina in forma.

Oricat de sanatos ar manca micutul tau, daca nu reuseste sa consume din caloriile introduse in organism prin miscare fizica simpla (joaca si alergatura pe afara, mers pe role, mers cu bicicleta, badmington etc.), acestea se vor transforma in straturi adipoase.
 

Stresul


Stresul este ca o sabie cu doua taisuri nu doar in cazul adultilor, ci si al copiilor. In timp ce pe unii copii ii slabeste substantial, pe altii ii ingrasa foarte tare.

Fie ca se confrunta cu stres si probleme la scoala sau ca anumite temeri si griji nu-i dau pace, comunica cu el si afla care sunt motivele acestora si ajuta-l sa gaseasca solutii pentru a le depasi.
 

Munca parintilor


Greu de crezut sau nu, specialistii au descoperit ca ingrasarea copilului este cauzata si de munca parintilor, in special a mamei. Se pare ca mamicile care stau acasa, au copii mult mai slabi si mai in forma decat cele care lucreaza cu norma intreaga.

Cercetatorii au descoperit ca la fiecare 5 luni lucrate de mamici, copilul mai castiga un kilogram in greutate. Cauza este aceea ca micutii sunt mai dezorganizati cand vine vorba de mese, nu au o persoana suficient de autoritara care sa le impuna limite in ceea ce priveste timpul petrecut la calculator, jocuri video, tv sau a alimentatiei si isi construiesc un stil de viata dezorganizat si nesanatos.
 

Lipsa unui program stabil de mese


Multi parinti gresesc atunci cand il lasa pe copil sa manance cat si cand vrea el, doar pentru ca i se ofera alimente naturale sau 100% sanatoase.

Indiferent de calitatea mancarii, un program stabil de mese il ajuta pe copil sa dobandeasca obiceiuri alimentare care il ajuta sa se mentina in forma si sa nu se ingrase.

Stabileste un program stabil de mese si gustari si incearca sa il determini pe copil sa il respecte in fiecare zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare