Cresterea copilului

#copii #parinti #tensiune arteriala

Cat de benefic este sa ai un copil

Copiii sunt probabil cea mai mare bucurie si implinire pentru parinti, insa mai mult decat atat, copiii aduc sanatatii parintilor o serie de beneficii. Studiile realizate in ultima vreme au demonstrat ca micutii influenteaza intr-un mod pozitiv starea de sanatate fizicia si psihica a parintilor. Iata cateva dintre aceste beneficii.


Copiii te mentin fericit


Nu era necesar niciun studiu pentru a demonstra ca orice copil aduce fericirea parintilor sai, insa oamenii de stiinta au dorit sa sublinieze ca acest lucru are loc la un nivel mult mai profund si mai complex decat ne dam seama.


Totodata, cercetarea realizata pe un esantion de 200.000 de parinti cu varste peste 40 de ani a dezvaluit ca persoanele care au copiii ating un nivel de fericire mult mai intens spre deosebire de cuplurile fara copii.


Copiii iti reduc tensiunea arteriala


Un alt studiu realizat pe un esantion de 200 de persoane casatorite a scos la iveala faptul ca aceia care erau parinti aveau o tensiune arteriala mai scazuta. Oamenii de stiinta nu au reusit totusi sa explice si de unde provine fenomenul.


Copiii iti mentin sanatatea mintala


Parintii au in general un tonus mintal mai bun si sunt mai fericiti, iar un studiu realizat pe un esantion de 1000 de persoane cu o varsta inaintata a demonstrat ca acestea au o sanatate mintala mai buna datorita copiilor. Satisfactiile si micile bucurii pe care parintii le au de-a lungul vremii, mentin si imbunatatesc sanatatea mintala. Acelasi efect il au si amintirile pe care acestia le au alaturi de copii si depanarea acestora alaturi de intreaga familie.


Copiii te ajuta sa ai mai multa stima de sine


Un parinte care se bucura in fiecare zi de lucrurile pe care copilul sau le face, este un parinte care are o parere mai buna despre sine. De asemenea, parintii ai caror copii au rezultate scolare excelente, care participa la concursuri si care in general fac lucruri bune si frumoase, cresc foarte mult si stima de sine a parintilor care considera ca micutii sunt oglindirea lor intr-o varianta miniaturala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului