Cresterea copilului

#alergii copii #curatenie #alergii

Casele curate luna pot cauza alergii?

Crezi ca este cea mai buna metoda de a preveni imbolnavirea copilului tau, insa pastrarea locuintei perfect curata poate provoca alergii severe.

In ultimii 20 de ani, numarul copiilor din Marea Britanie care sufera de alergii severe, fatale in anumite cazuri, s-a dublat. Cazurile sunt mult mai intalnite in randul copiilor care provin din familii bogate, care isi pastreaza casa extrem de curata.

Specialistii sunt de parere ca aceste descoperiri intaresc teoria conform careia copiii din familii cu bani au parte de un stil de viata excesiv de curat, ceea ce face ca sistemul lor imunitar sa nu fie familiarizat cu o serie de germeni.

Cand insa sunt expusi la factori iritanti, inclusiv la alimente precum nuci sau alune, organismul copiilor se confrunta cu o serie de reactii alergice.

Studiul a fost prezentat la intalnirea anuala a Colegiului American de Alergie, Astm si Imunulogie si a fost realizat pe 8.000 de pacienti.


Cum se manifesta alergia la alune

Printre principalele simptome ale alergiei la alune se numara problemele de respiratie, eczemele, iritatiile si voma. In cazuri grave, aceste simptome duc la soc anafilactic, care poate fi fatal.

Pana de curand, parintii erau sfatuiti sa fereasca copiii de consumul de alune si nuci, pentru a evita astfel posibilele alergii. In zilele noastre, insa, medicii sunt de parere ca expunerea de la o varsta frageda la aceste alimente impiedica dezvoltarea unor viitoare alergii, prin intarirea sistemului imunitar.


Cum tii sub control alergia la alune

Alergia la alune nu se poate vindeca, insa poate fi controlata. Este foarte important ca etichetele produselor alimentare sa fie foarte bine studiate, iar copilul sa nu consume niciun fel de aliment care contine alune.

In plus, parintii trebuie sa fie pregatiti in orice moment pentru astfel de reactii alergice, in special cand merg cu cel mic la intalniri de familie, unde nu pot controla alimentele pe care cel mic le consuma sau cum au fost preparate acestea.

In plus, nu trebuie sa ignori niciodata avertizarile de pe eticheta, care spun ca alimentul respectiv a fost produs intr-o fabrica care manipuleaza si proceseaza alune.


Sursa foto: happycowdesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului