Cresterea copilului

#carucior compact # alegere carucior #carucior copii

Cand e momentul sa alegi un carucior compact pentru copilul tau

Cand vine vorba de alegerea unui carucior pentru copii, exista cateva lucruri cheie care trebuie luate in considerare pentru a te asigura ca alegi cel mai bun si sigur produs. Indiferent de unde alegi sa achizitionezi acest carucior, este usor sa te simti coplesit de numarul mare de carucioare de pe piata. Astfel, exista mai multe tipuri, fiecare cu caracteristici diferite. Iata care sunt modelele: caruciorul compact (standard), caruciorul 2 in 1 (cu scoica sau landou), carucioare 3 in 1 (cu scoica si landou), carucior pentru gemeni sau tripleti, carucior tandem si carucior tip umbrela (cel mai usor).

Deci, cumpararea unui carucior este o decizie importanta si vei dori sa petreci suficient timp pentru a decide cu privire la primul mijloc de transport al copilului. Noroc ca exista magazine online cu o varietate mare de modele de carucioare. Pana la urma caruciorul poate fi utilizat in anii urmatori si poate fi una dintre cele mai mari investitii financiare pe care le vei face pentru micutul tau.

Dar de unde stii care este caruciorul potrivit pentru copil si pentru tine?

Majoritatea recomanda un carucior compact pentru ca este cel mai versatil dintre toate. Si totusi, trebuie sa iei in considerare cativa  factori pentru a face cea mai buna alegere pentru copilul tau, dar si pentru stilul tau de viata. Exista cateva considerente de luat in calcul, cum ar fi caracteristicile si specificatiile de care ai nevoie, cerintele de siguranta si bugetul cu care lucrezi. Este important sa tii cont de confortul si siguranta bebelusului, dar si de cerintele tale ca parinte. Nu uita ca ceea ce ar putea functiona pentru o alta persoana nu poate functiona pentru tine. Asadar, gandeste-te la nevoile tale, la locuinta si la vehiculul tau si la ceea ce iti va face viata mai usoara atunci cand esti afara cu bebe.

Iata cateva intrebari esentiale pe care sa le iei in considerare, in special atunci cand te hotarasti sa alegi un carucior compact (standard).

Cati ani are copilul tau?

Nou-nascutii vor avea nevoie de un carucior de sustinere care sa le permita sa se intinda, deoarece nu vor putea sta in sezut pana la varsta de aproximativ sase luni. Un carucior de tip landou este cea mai buna optiune. Dupa varsta de sase luni, cand cel mic incepe sa stea in sezut, caruciorul compact va fi cea mai buna alegere. In plus, chiar daca cel mic adoarme, pur si simplu inclina spatarul scaunului si lasa-l sa se simta confortabil cand esti cu el la plimbare. Acest carucior este ideal pentru plimbarile lungi si poate transporta copilul confortabil pana cand acesta va cantari aproximativ 17 kg (aproximativ patru ani).

Cat timp vei folosi caruciorul?

Carucioarele compacte sunt o investitie grozava daca doresti sa folosesti acelasi carucior mai multi ani. Aceste carucioare sunt versatile, putand fi folosite inca de la nastere daca spatarul este complet rabatabil. Sunt usor de manevrat, au accesorii precum bara de protectie, suport pentru biberoane etc., si sunt preferate de parinti. De ce? Pentru ca sunt simple si cat se poate de eficiente. 

Unde vei folosi caruciorul?

Va trebui sa iei in considerare daca pneurile noului carucior vor fi bune pentru distante lungi si vor fi rezistente. Este necesar sa stii cum sunt rotile pentru confortul si siguranta celui mic in timpul calatoriei. Caruciorul trebuie sa fie dotat cu un scaun confortabil, cauciucuri solide si un baldachin mare pentru a proteja copilul in toate conditiile meteorologice.

Unde va fi depozitat caruciorul?

Pentru spatiile mici, carucioarele tip umbrele sunt o optiune excelenta. In rest, caruciorul compact este urmatoarea cea mai buna alegere. Ia in considerare locul in care vei pastra caruciorul (acasa sau in masina), atunci cand nu este utilizat, si gaseste o optiune care va functiona pentru spatiul tau. 

Dupa ce ai stabilit ce caracteristici se potrivesc cerintelor tale si varstei bebelusului, este timpul sa decizi ce tip de carucior va functiona cel mai bine pentru tine si pentru micut.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului