Cresterea copilului

#cadou de paste #bunic #bunica #masaj #coafura #abonament #felicitari #web-cam #nepot #nepoti #cadouri bunici #bunici

Cadouri pentru bunici

Bunicii ne dau impresia ca au tot ce le trebuie, asadar gasirea unui cadou potrivit poate deveni o provocare. Renunta la clasicele pijamale sau papucei si fii inventiv! In momentul in care alegi un cadou, pune accent pe familie, amintirile frumoase si micile placeri ale bunicilor tai.




Carte cu scrisori

Acest cadou poate fi daruit din partea intregii familii. Incearca sa vorbesti cu toti cei care au crescut alaturi de bunicii tai si scrieti-le cate o scrisoare. Mentionati cele mai frumoase amintiri pe care le aveti despre intamplarile petrecute la bunici.

Ambalati toate scrisorile intr-o cutie sau prindeti-le sub forma unei carti. Puteti organiza o reuniune de familie alaturi de bunici si astfel, veti avea ocazia sa le cititi pe toate si sa va amintiti momente frumoase.

Borcanul cu amintiri

Un cadou asemanator cartii cu scrisori este si acesta. Ai nevoie de un borcan de dimensiuni mai mari, hartie cartonata, computer si imprimanta. Tot ce trebuie sa faci este sa imprimi pe bucati de hartie amintirile cele mai frumoase pe care le-ai trait in compania bunicilor.

Pentru a completa acest cadou, ai putea sa atasezi si fotografii din copilarie. Pentru un cadou vesel, foloseste hartii de diferite culori. Un astfel de cadou se transforma intr-un moment placut pentru intreaga familie, in momentul in care va veti aduce aminte impreuna de clipele frumoase.

Calendar personalizat

Daca bunicii tai nu mai reusesc sa tina minte toate aniversarile din familia voastra, atunci ii poti ajuta daruindu-le un calendar personalizat. Trebuie doar sa apelezi la un magazin de profil si sa iti alegi modelul pe care il doresti. Marcheaza datele importante printr-o mica descriere. Poti adauga cate o poza cu persoana sarbatorita in ziua respectiva. De asemenea, poti alege ca fundal pentru calendar poze cu familia voastra.

Pentru a completa acest cadou, achizitioneaza felicitari , plicuri si timbre destinate fiecarei zi speciale in parte. In acest fel, bunicii nu vor mai intampina greutati in alegerea unor felicitari si nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana la oficiul postal. Tot ce vor trebui sa faca va fi sa completeze felicitarile si sa le puna in cutia postala.

Inregistrari cu diferite momente importante din viata ta

Pentru ca parintii sau bunicii si-ar dori sa te vada mai des, daruieste -le momente din viata ta prin mijloace video sau foto . De exemplu, daca mergi intr-o calatorie, te poti inregistra cu o camera si in felul acesta, bunicii tai se vor bucura sa tina pasul cu tine.

Inregistrarile video pot fi o buna modalitate de a mentine legatura dintre bunici si nepoti. Realizeaza un colaj cu momente din serbarile sau boacanele copiilor tai, pune-le pe un dvd si daruieste-l bunicilor. Va fi cu siguranta un dar deosebit cu care se vor lauda tuturor.

Consideri ca bunicii nu vor reusi sa se descurce cu inregistrarile video? Atunci apeleaza la formatul audio. Roaga-i pe membrii familiei sa transmita fiecare cate un mesaj: urari de bine, poezii si cantece din partea celor mici etc.

Carti si casete cu povesti pentru nepoti

Daca bunicii tau au mai uitat din povestile pentru copii, ajuta-i sa se apropie de nepoti si daruieste-le carti sau casete cu basme pentru copii. In felul acesta, vor fi pregatiti pentru a petrece timpul alaturi de cei mici fara sa mai faca vreun efort in acest sens.

De asemenea, daca doresti ca cei mici sa corespondeze cu bunicii lor, cumpara-le chiar tu hartii, plicuri si timbre, pentru a fi numai bune de expediat.

Cos cu bunatati


Daca bunicii tai nu mai reusesc sa gateasca prajiturile acelea delicioase pe care obisnuiai sa le mananci in copilarie sau, din punct de vedere financiar, posibilitatile acestora s-au stramtorat, atunci ofera-le un cos plin cu bunatatile lor preferate. Dulciuri, alimente pe care nu si le mai pot permite, un biletel cu cateva urari – aceasta ar putea fi o idee pentru a umple un cos cu bunatati.

Poti adapta continutul in functie de necesitatile si preferintele acestora. Pentru un plus de savoare, gateste-le chiar tu mancarurile preferate. Acesta nu trebuie sa fie neaparat un cadou oferit o data pe an. Cu fiecare vizita, nu uita sa ii incanti pe bunici cu un astfel de cos special.

Web-cam

Poate ca la prima vedere iti va suna un pic deplasat, dar cu ajutorul unei camere web puteti tine legatura si va veti vedea mai des. Invata-i pe bunicii tai cum sa utilizeze un calculator si asigura-te ca au conexiune la internet.

Daca doresti sa le achizitionezi un astfel de sistem, ar fi indicat sa alegi o tastatura cu simboluri mai mari, pentru ca acestia sa le vada cu usurinta. Alege un program care poate fi utilizat usor, creeaza-le un cont si achizitioneaza accesoriile necesare.

Urari de bine cu felicitari

Daca va desparte distanta si timpul nu iti permite sa iti vizitezi bunicii prea des, atunci ai putea sa le trimiti din cand in cand felicitari personalizate. Iti va lua doar cateva minute, dar fii sigur ca ii va bucura pe destinatari.

Nu te limita la clasicele mesaje din preajma sarbatorilor. Incearca sa faci un astfel de cadou lunar. Mai mult, la firmele de specialitate poti comanda o felicitare care va avea ca desen principal o poza cu tine si cu familia ta.

cadouri practice

Daca bunicului tau ii place sa citeasca ziarul, atunci comanda-i un abonament la publicatia preferata. Bunica ta se va simti rasfatata cu o programare la un salon de masaj sau coafura (cu serviciile platite de tine, bineinteles). Cheama-l pe instalator sa repare micile probleme de prin casa, mobilizeaza familia si ajutati-i pe bunici sa faca o curatenie generala . Incarca un cos plin cu produse de baie sau de bucatarie de care bunicii tai au nevoie si in felul acesta, daruieste-le un cadou practic si de folos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare