Cresterea copilului

#cadouri copii in functie de varsta #cadou copii #cadou craciun #copii craciun

Cadoul perfect in functie de varsta copiilor. Parerea psihologului

Copilul mic (toddler)

La varsta de 1-2 ani, copilul descopera bucuria miscarii, orice il intereseaza, mai ales ce este in miscare. De asemenea, sunt extrem de fascinati de orice se deschide sau se inchide sau de obiecte care pot fi impinse sau rostogolite.

 

“Putem folosi aceasta etapa de descoperire a mediului prin decizii ferme in cumpararea cadoului perfect pentru el. Putem tine cont de faptul ca tot ce este colorat il atrage, ii place, ii capteaza la maxim atentia, mai ales daca are obiectul incorporat si o fata umana placuta, zambitoare. Folosind aceste interese, il bucuram daca va primi un puzzle format din bucati mari, o jucarie in care sa introduca forme, cuburi. Prin aceste jucarii se va stimula capacitatea cognitiva, concentrarea, atentia, coordonarea motrica, orientarea in spatiu etc. in dezvoltarea miscarilor fine si stabile, au un rol pozitiv obiectele, bicicletele, masinutele pe care trebuie sa le impinga din picioare”, explica psihologul Lenke Iuhos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului