Cresterea copilului

#infarct #imbolnavire #organe #copii #obezitate #diabet #obezitate infantila

Boala care afecteaza 3 din 10 copii din Romania! Care sunt riscurile

3 din 10 copii si adolescenti din Romania sunt supraponderali iar 8% dintre acestia sufera de obezitate. Astfel, Romania ocupa locul trei in Europa in ceea ce priveste numarul de cazuri de obezitate infantila.

Obezitatea in randul copiilor apare din cauza cresterii consumului alimentari si al lipsei de miscare, multi dintre copii preferand sa se joace la calculator sau sa se uite la televizor in loc sa iasa la joaca.

"Alimentatia bogata in special in glucide, zaharuri, in toate tarile mai civilizate a dus la o crestere a populatiei obeze, incat ora actuala putem vorbi despre o 'globezitate'. Obezitatea este o boala a globului si pe zi ce trece esantionul populational este din ce in ce mai mare. Si, din acest esantion populational de toate categoriile de varsta cele mai importante sunt categoriile de copii si tineret, unde tulburarile sunt mult mai severe decat in cazul adultilor", explica medicul endocrinolog Constantin Dumitrache, potrivit mediafax.ro.

In cazul copiilor, obezitatea este mult mai grava decat in cazul adultilor. Potrivit medicilor, obezitatea in randul copiilor duce la aparitia unor boli grave la o varsta foarte frageda.

Afectiuni precum arterosleroza, hipertensiunea arteriala, cardiopatie ischemica si diabetul este mult mai frecvent la copiii si adolescentii cu probleme de greutate. De asemenea, riscul de infarct creste alarman. Mai mult, medicii avertizeaza ca nu exista organ care sa nu fie afectat de acest consum crescut de glucide.

"Daca vorbeam despre infarct la 50-60 de ani, la ora actuala, infarctul la 15-20 de ani este destul de frecvent. De asemenea, pe langa aceasta tulburare, apar cele metabolice, caracterizate prin sindromul metabolic, diabetul zaharat de tip 1 sau de tip 2. Alt tip de tulburari apare in cazul sexualizarii, pentru ca sexualizarea este influentata major de elementul ponderal, grasimile fiind cele care altereaza acest proces. La baieti aceasta sexualizare se face mult mai tarziu si aproape intotdeauna incomplet, la fete, din contra, pubertatea va fi mai rapida. Toate aceste lucruri vor fi insotite de tulburari de crestere", adauga medicul Constantin Dumitrache.

Sursa foto: krcollier.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului