Cresterea copilului

#alaptat #lapte matern #bebelus lapte #alimentatie bebelus

Bebelusul tau mananca suficient? Iata cum iti poti da seama

Fie ca bebelusul este hranit cu lapte matern   sau cu lapte formula speciala, una dintre preocuparile proaspetelor mamici este daca bebelusul mananca suficient. Este adevarat ca in cazul hranirii cu biberonul, ai un control mai mare asupra cantitatii, insa in cazul alaptarii, o mamica poate avea mici dubii pentru ca nu are nicio modalitate de masurare.

Iata cativa factori care indica daca un copil mananca suficient

Uda scutecele


In cazul in care este necesar sa schimbi scutecele bebelusului de cel putin 6 ori pe zi, inseamna ca micutul consuma suficienta mancare, asa ca nu este necesar sa iti faci griji. Daca totusi bebelusul murdareste scutecele de mai putin de 6 ori, ar trebui sa il duci la un control medical. In urma unui set de analize si a unui control pediatric, vei afla tot ce trebuie sa stii.
 

Ia in greutate


Cel mai clar semn ca bebelusul mananca suficient este faptul ca ia in greutate, desigur in limitele normale. Nu este necesar sa il cantaresti in fiecare zi pentru a te asigura ca are o greutate normala - acest lucru poate fi vazut si cu ochiul liber.

Daca este prea slab pentru varsta pe care o are sau slabeste vazand cu ochii, iti vei da cu siguranta seama.
 

Este bine dispus


Un copil care nu s-a saturat sau care nu a mancat suficient, are stari de nervozitate care se manifesta prin crize de plans. Daca dupa ce a terminat de mancat sau la scurt timp dupa acest moment bebelusul incepe sa planga, este foarte posibil ca puiul tau sa nu fi mancat suficient.

Daca totusi el are o stare generala buna, rade, are un somn linistit si pare sa se bucure fara un motiv anume, inseamna ca si starea lui de sanatate este buna.
 

Sanii sunt mai moi dupa alaptare


Palpeaza-ti sanii inainte si dupa alaptare. Inainte de momentul hranirii, sanii vor fi mai tari si vor picura cantitati mici de lapte, insa dupa alaptare acestia vor fi mai moi si si mai putin fermi.

Daca dupa alaptare insa sanii tai vor fi la fel de tari si voi picura in continuare lapte, inseamna ca acestia mai au suficient lapte si ca probabil bebelusul nu a consumat o cantitate suficienta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului