Cresterea copilului

#bebelus

Bebelusii si tinutul in brate

Tinutul in brate este, uneori, singura modalitate prin care iti poti calma bebelusul atunci cand plange. Bebelusul, desi atat de mic si neajutorat, stie ca atunci cand plange mama il ia in brate si il alinta asa cum numai ea stie sa faca, de aceea este bine sa stii ca plansul lui nu inseamna neaparat ca sufera de o anumita problema de sanatate .


Tinutul in brate si alintul sunt metode prin care mama ii arata copilului dragostea ei, gesturi de tandrete care fac din relatia celor doi, o legatura extrem de frumoasa si puternica. Pe de cealalta parte, acest obicei se dezvolta tot mai mult in timp, iar bebelusul devine dependent de mama, cerand protectia acesteia in orice moment al zilei.


Desigur, acesta nu este un lucru rau, pana la un anumit punct, prin urmare avertizarile bunicilor si a tuturor celor din jurul tau au o baza intemeiata. Cei cu experienta stiu ca odata ce ti-ai obisnuit copilul sa ajungi la el imediat ce incepe sa planga, acesta va „profita” de slabiciunea ta ori de cate ori va dori.


Asadar, este gresit sa il inveti pe copil cu tinutul in brate ori de cate ori apare un lucru minor care il deranjeaza, motiv pentru care este indicat sa inveti sa il „citesti” pe copil si sa iti dai seama cand chiar are nevoie de mama lui si cand este doar rasfatat.


Cand este bine sa il tii pe copil in brate


Inca din primele clipe de viata.bebelusul are nevoie sa simta bataile inimii mamei sale, mirosul, vocea si dragostea, asa ca este foarte importanta apropierea fizica.  Copilul se simte linistit si este calmat de prezenta mamei sale, asa ca alinta-l cu mangaierea ta ori de cate ori copilul este obosit, cand este suparat sau cand nu se simte bine, indiferent de varsta pe care o are.


Din fericire, cel mai natural si de multe ori eficient medicament pe care il poti oferi bebelusului tau este protectia ta, iar el se va simti in siguranta si ferit de ori rau atunci cand se afla in bratele tale.


Cand nu este bine sa il tii pe copil in brate


Inteligenta copiilor ne uimeste pe zi ce trece, iar faptul ca bebelusul tau iti cunoaste slabiciunile nu trebuie sa te mire . Acesta este sigur de faptul ca atunci cand el plange, mama vine repede la el pentru a incerca sa il calmeze, indiferent de motiv.  In cazul in care observi ca micutul tau incepe sa profite din ce in ce mai des de acest lucru, trebuie sa incepi sa acorzi atentie momentelor in care solicita mangaierea ta si sa te inarmezi cu puterea de a rezista lacrimilor lui nejustificate.


Desigur, acest comportament  incepe sa se intample dupa varsta de 1 an, insa in momentul in care realizezi acest lucru, este bine sa nu accepti aceasta manipulare si sa ii explici copilului tau, in masura in care acesta poate intelege, ca nu este bine ceea ce face. Mai mult decat atat, daca micutul tau nu intelege si continua sa te manipuleze, este recomandat sa ii aplici o pedeapsa blanda pentru a realiza ca greseste si ca in viata nu totul se intampla dupa bunul sau plac.



Sursa foto : guim.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului