Cresterea copilului

#bebelusi #nou-nascuti #tati #relatie tati bebelusi

Barbatii se simt neputinciosi in relatia cu nou-nascutii

Cei mai multi tati se simt neputinciosi cand vine vorba despre nou-nascuti si ii cuprinde un sentiment de neliniste atunci cand bebelusul vine pe lume. Unul dintre motivele pentru care sunt cuprinsi de aceste sentimente este faptul ca nu au mai tinut niciun bebelus in brate pana atunci.

Potrivit unui studiu realizat recent, un barbat din cinci a recunoscut ca nu a mai tinut un bebelus in brate pana in momentul in care a venit pe lume propriul lui copil. In plus, 30% dintre barbatii participanti la studiu au declarat ca nu au nici cea mai mica idee cum se tine corect un nou-nascut in brate.

Mai multe informatii pentru parinti

In urma cercetarii s-a constatat faptul ca 90% dintre barbati si-au dorit cu disperare sa afle mai multe informatii practice despre bebelusi imediat ce s-a nascut primul lor copil.

Spre deosebire de mame, care simt chemarea parinteasca inca din primele momente in care intra in contact cu micutul, tatii recunosc ca se simt lipsiti de experienta si incredere in propria persoana. In cazul lor, este nevoie de cel putin o saptamana de acomodare, pentru a se simti confortabili in prezenta bebelusilor.

Solutii pentru confortul tatilor in preajma bebelusilor

Medicii au declarat ca, daca tatii ar petrece mai mult timp de calitate alaturi de cei mici, sa le citeasca si sa le invete tabieturile, atunci increderea in ei insisi ar creste semnificativ. In cadrul studiului s-a constat ca 40% dintre tati nu sunt lasati singuri cu bebelusul in prima saptamana dupa nastere.

Studiul a mai aratat ca 57% dintre parinti manifesta sentimente de disconfort atunci cand prietenii sau familia vor sa-l tina in brate pe micut.

Relatia parinte-copil

Calitatea relatiei dintre parinte si copil influenteaza dezvoltarea fizica si mintala a bebelusului, astfel ca este foarte important ca relatia dintre cei doi sa inceapa bine din primele clipe de viata ale nou-nascutului.

Potrivit medicilor pediatri, copiii care au parte de imbratisari, de dragoste si afectiune pot face fata stresului cu mai multa usurinta pe masura ce cresc.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare