Cresterea copilului

#back to school #pregatiri scoala #ghiozdan #scoala

Back to school – tu cum stai cu pregatirile pentru scoala?

A mai ramas putin pana la inceperea scolii, iar pregatirile sunt in toi. Cea mai mare provocare a parintilor o reprezinta insa alegerea ghiozdanului perfect, mai ales cand copilul se afla in primii ani de scoala. Imediat dupa acesta, se afla uniforma. Care trebuie sa fie una de calitate, confortabila, dar sa se si potriveasca cu cerintele scolii.

Iata ce trebuie sa stii pentru a face pregatirile pentru inceperea noului an scolar mai usoare!

Alegerea tinutei scolare pentru copil

Camasi si tricouri albe, pantaloni, fuste si colanti negri sau bleumarin, acestea sunt bazele uniformei standard in Romania. SMYK All for kids le propune elevilor si parintilor sa fie creativi si sa aleaga fie camasi cu maneca lunga sau scurta, cu gulere rotunde sau ascutite, fie tricouri cu guler si nasturi, fie tricouri simple sport. Fetele au la dispozitie fuste bleumarin plisate sau drepte, uni sau cu imprimeuri discrete, iar baietii pot sa aleaga pantaloni clasici de costum, blugi albastri sau belumarin, ori pantaloni de reiat. Puloverele gri si indigo, vin la fel de creative, cu imprimeuri sobre, in linii drepte ori mai jucause cu inimioare metalice, picouri si margele bleumarin. Pe rafturile magazinelor, clientii pot sa gaseasca balerini, pantofi, tenişi, sau ghete, pe care sa le asorteze cu tinutele pentru scoala in functie de vremea de afara sau de starea copiilor. Cei mici sunt invitati sa-si aleaga si echipamentul sportiv din materiale de calitate, fara cusaturi care sa deranjeze, dar in culori electice, in trend, pe care adolescentii le adora.

„Cand alegem tinuta de scoala trebuie sa ne gandim, in primul rand, la confortul si libertatea de miscare pe care o au copiii si, apoi, sa impacam viziunea institutiei si dorintele noastre estetice.”, declara Gabi Urda, consilier vestimentar.

Alegerea ghiozdanului si a accesoriilor potrivite

Orice scolar are nevoie de un penar complet echipat si de un ghiozdan ergonomic care sa nu ii puna in pericol sanatatea coloanei vertebrale. Pe langa normele de siguranta, la SMYK All for Kids gasiti ghiozdane cu imprimeuri cu personaje din desene animate, special gandite pentru elevii din clasele mici, dar si cu echipele de fotbal favorite ale celor mai mari. Desigur nu lispesc nici modele clasice: cu buline, fluturi sau modele geometrice.

Nicoleta Tincea, kinetoterapeut la KinetoBebe raspunde la intrebarea Ce facem in cazul in care copilul are de dus mai multe materiale la scoala, iar rucsacul nu mai cantareste 10% din greutatea corpului sau?

„Recomandarea noastra ar fi sa facem impreuna cu copilul ghiozdanul, sa excludem toate materialele de care nu are nevoie, sa cumparam caiete mai subtiri, un penar mai usor, iar recipientele cu mancare sa nu fie grele sau dure. De asemenea, este foarte importanta organizarea in interiorul ghozdanului si compartimentarea. In compartimentele posterioare, adica cele apropiate de spate, vom pune cartile si caietele mai grele, iar in compartimentele din fata si in cele exterioare, obiectele cele mai usoare, astfel incat greutatea ghiozdanului sa se resimta mai putin si sa fie distribuita in mod egal pe tot spatele acestuia.”, declara Nicoleta Tincea, kinetoterapeut la KinetoBebe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului