Cresterea copilului

#back to school #lista rechizite #rechizite

Back to school: lista completa de cumparaturi pentru copii de toate varstele. De la gradinita la facultate!

In fiecare an, inainte de inceputul anului scolar, magazinele sunt pline de parinti si copii dornici sa cumpere toate rechizitele si materialele necesare in noul an scolar.

Totusi, daca vrei sa faci cumparaturile pentru scoala din timp, tocmai pentru a evita aglomeratia din ultimele zile de vacanta, tine cont ca, cel putin atunci cand copilul este inca in primii ani de scoala, va trebui sa intrebi invatatoarea care sunt rechizitele pe care cei mici le vor folosi la clasa, pentru a evita achizitiile inutile.

Nu pleca la cumparaturi fara sa consulti inainte lista completa cu obiectele de care copilul tau va avea nevoie, anul acesta. Acestea difera in functie de varsta si clasa in care se afla micutul tau.

Iata listele de cumparaturi pentru copiii de toate varstele, de la gradinita si pana la cei care se pregatesc de primul an la facultate.

Gradinita

Penar, creioane colorate, creioane simple, markere lavabile, ascutitoare, radiera, lipici, foarfeca, folii de plastic, hartie colorata pentru constructii, caiete, servetele, ghiozdan, cutie sau geanta pentru mancare.

Scoala primara (clasa 1-3)

Penar, creioane, creioane colorate, markere lavabile, ascutitoare, pixuri, radiera, lipici, rigla, foarfeca, folii de plastic, hartie colorata pentru constructii, caiete, post-it-uri, servetele, ghiozdan, cutie sau geanta pentru mancare.

Scoala primara (clasa 4-5)

Penar sau husa pentru pixuri si creioane, pixuri cu pasta albastra sau neagra, creioane, ascutitoare, markere pentru subliniat, markere lavabile, radiere, biblioraft cu sina, caiete cu spirala, hartie milimetrica, separatoare pentru teme, post-it-uri, folii de plastic, lipici/adeziv, rigla, foarfeca, calculator, organizator, coperte pentru carti si manuale, ghiozdan, cutie sau geanta pentru mancare.

Scoala generala si liceu

Penar sau husa pentru pixuri, pixuri cu pasta albastra sau neagra, creioane, ascutitoare, markere pentru subliniat, markere lavabile, markere permanente, radiera, biblioraf cu sina, caiete cu spirala, hartie milimetrica, separatoare pentru teme, post-it-uri, folii de plastic, lipici/adeziv, post-it-uri, pasta corectoare, raportor, rigla, foarfeca, calculator, lacat pentru dulap, organizator, coperte pentru carti si manuale, ghiozdan, cutie sau geanta pentru mancare.

Pentru facultate

Odata ajunsi la facultate, viitorii studenti au nevoie atat de cateva rechizite, dar si de alte obiecte pe care le vor folosi la camin sau in locul in care stau cu chirie, in cazul celor care se muta pentru studii, in alt oras.

Pentru cursuri: biblioraft pentru cursuri, caiete stundentesti cu spirala, hartie milimetrica, separatoare pentru teme, post-it-uri, folii de plastic, pixuri cu pasta albastra sau neagra, creion mecanic, markere permanente, marker pentru subliniat, radiera, husa pentru pixuri, foarfeca, banda adeziva, pasta corectoare, organizator, calculator, rucsac, laptop, imprimanta, coli albe, cartusuri cu cerneala pentru imprimanta.

Produse pentru curatenie: mop, saci pentru gunoi, odorizante pentru camera, servetele dezinfectante, cos de rufe, detergent, balsam pentru rufe, detergent pentru indepartat petele.

Pentru camera: cuvertura pentru pat, perna, lenjerie de pat, oglinda, cosuri de depozitare din plastic, rafturi, organizatoare pentru dulap, cos de gunoi, lampa pentru birou.

Pentru baie: prosoape, draperie pentru dus, papuci, produse de toaleta, umerase si cuier de baie.

Pentru bucatarie: frigider, cuptor cu microunde, filtru pentru cafea, ustensile pentru bucatarie, pungi de plastic, tacamuri si farfurii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare