Cresterea copilului

# institurii de invatamant #back to school #igiena

Back to school – importanta igienei in institutiile de invatamant

Septembrie marcheaza sfarsitul vacantei si inceperea unui nou an scolar, venind cu o multime de provocari atat pentru cei mici cat si pentru parinti.

 

insa grijile parintilor nu se opresc doar la aspectul educational ci si la cel al sanatatii, fiind momentul in care puiul lor intra din nou in colectivitate, alaturi de alti copii, intr-un mediu care nu poate fi controlat de ei, cu suprafete care nu sunt curatate temeinic si bai insalubre.

De aceea, igiena si folosirea unor produse de curatenie profesionale in scoli, gradinite, after-school-uri este un subiect foarte important care merita dezbatut, astfel incat sa ii ferim pe cei mici de contactarea unor boli.

Educatia ar trebui sa inceapa de acasa si sa fie continuata la scoala, iar parintii si dascalii sa acorde suficient timp copiilor sa se acomodeze cu o oarecare independenta, sa devina mai responsabili si sa invete importanta unei igiene corecte. Utilizarea sapunului, a hartiei igienice, a uscatorului de maini trebuie sa intre in rutina celor mici, ori de cate ori este nevoie.

Scolile au responsabilitatea de a acorda conditii decente tuturor elevilor si studentilor si de a sustine obiceiurile sanatoase ce tin de igiena personala, punandu-le la dispozitie un set de consumabile si aparatura profesionala de igiena minim necesare:

  • Sapunul lichid utilizat impreuna cu un dispenser cu senzor, care sa reduca la minim atingerea aparaturii de catre cei mici. Dispenserele profesionale montate in perete sunt o alegere potrivita deoarece sunt mai sigure, cantitatea de sapun eliberata este una mica, acest lucru fiind un plus pentru aspectele economice ale insitutiei. Sapunul lichid antibacterian Tork este ideal pentru a fi utilizat in grupurile sanitare din scoli. Are o consistenta cremoasa, este delicat cu pielea, indepartand murdaria si degresand mainile cu succes. in plus, acesta va oferi protectie impotriva microbilor si bacteriilor. Sapunul este testat dermatologic.
  • Uscator de maini ce permite o utilizare usoara si evitarea folosirii in exces a prosoapelor de hartie de unica folosinta. Esenia Smartflow 2100 se impune pe piata ca fiind unul dintre cele mai bune uscatoare de maini profesionale pentru un trafic mediu, fiind rezistent, avand o putere ridicata si un nivel de zgomot redus. Uscatorul de maini Esenia Smartflow prezinta un sistem de pornire cu senzor, aparatul nefiind atins de utilizator.
  • Protectiile pentru toalete, in cazul in care nu sunt puse la dispozitie de catre scoala, nu ar trebui sa lipseasca din ghiozdanul celui mic. Acoperitorile igienice pentru toaleta Esenia se asaza perfect pe vasul de toaleta si, fiind realizate din hartie cerata, le cresc gradul de rezistenta la miscari repetate. Astfel, copilul nu va intrat deloc in contact cu suprafata vasului de toaleta. De unica folosinta, acestea permit prichindeilor sa foloseasca toaleta intr-un mod igienic, pastrand astfel si curatenia.

Scolile pot incorpora in curricula lor si cursuri despre igiena iar astfel, cei mici ar deveni mai constienti de cat de important este banalul spalat pe maini, activitate care ar trebui facuta de mai multe ori pe zi, astfel:

  • Inainte si dupa ce mananca;
  • Dupa ce utilizeaza toaleta;
  • Dupa ce tusesc, stranuta sau isi sufla nasul;
  • Dupa ce ating animale;
  • Dupa ce isi trateaza sau ating o rana deschisa;
  • Cand mainile sunt murdare, indiferent de motiv.

Cum se curata mainile in mod corect?

Pentru a tine bolile departe, cea mai eficienta metoda este spalarea corecta a mainilor care se poate face in cinci pasi simpli:

  1. Se umezesc mainile cu apa din belsug;
  2. Se foloseste sapunul pana se obtine o spuma constistenta;
  3. Cu miscari circulare se curata, timp de cel putin 20 secunde, palmele, apoi spatiile dintre degete si sub unghii, caci acolo se aduna cei mai multi microbi. Se insista pe dosul palmelor, se apuca degetul mare cu cealalta mana si se roteste, pentru a spala bine degetul opozabil.
  4. Se clateste din abundenta, pana ce nu mai ramane nicio urma de spun;
  5. Se sterg mainile cu prosoape de unica folosinta sau se usuca la uscatorul profesional de maini.

Un mediu igienizat inseamna ca personalul administrativ, inspectorii, profesorii si mai ales elevii isi pot desfasura activitatea intr-un spatiu sanatos si curat. La Igiena PHS sustinem dreptul la un sistem educational civilizat si punem la dispozitia institutiilor produse de curatenie profesionale care sa ajute la pastrarea unui mediu propice dezvoltarii copiilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare