Cresterea copilului

#inceput scoala #cheltuieli #scoala

Back to school: Cum sa faci fata cheltuielilor daca esti parinte

In aceasta perioada a anului, cea mai mare parte a bugetului unei familii cu copii elevi se duc pe rechizite, manuale, dar si pentru hainele neceare pentru inceperea unui nou an scolar. Si cum banii s-ar putea sa nu ajunga, trebuie gasite cele mai economice solutii financiare pentru ca celui mic sa nu ii lipseasca nimic din ce va avea nevoie pentru scoala.

1. Organizeaza-te

Organizarea pentru noul an scolar ofera totodata o mare oportunitate de a discuta cu cei mici despre costurile asociate nevoii de scolarizare. Implicarea copiilor in aceasta planificare nu numai ca functioneaza ca o metoda de educare financiara, dar devine in acelasi timp o activitate mai interesanta pentru ei. In acest scop, poti realiza o lista cu cele necesare, implicandu-i si pe copii in redactarea ei. Aseaza pe o foaie suma totala a bugetului alocat, apoi fa o delimitare pe doua coloane: una pentru nevoi, iar alta pentru dorinte. Bineinteles, de indata ce lista nevoilor este completa, din bugetul ramas, cel mic poate sa isi cumpere si ceva ce isi doreste sa aiba la scoala. Aceasta metoda este eficienta pentru dispunerea corepsunzatoare a cheltuielilor ce apar odata cu inceperea unui nou an scoalar.

2. Compara

Dupa pregatirea listei de cumparaturi, poti incepe cautarile, alaturi de copii, pentru gasirea celor mai convenabile oferte de pret la rechizite si uniforme scolare. Poti compara preturile din magazine cu cele de pe site-urile online. De obicei, in aceasta perioada, marile magazine ofera reduceri considerabile la astfel de produse, deci, probabil ca nu va trebui sa aloci mult timp si energie pentru acest task.

In ceea ce priveste uniformele, nu te grabi sa le achizitionezi pana ce nu afli daca nu cumva acestea sunt procurate prin intermediul scolii. Daca totusi nu exista o uniforma impusa in cadrul institutiei de invatamant la care copilul tau este elev, atunci poti cumpara haine potrivite pentru scoala din outlet sau de pe magazinele online de tip second-hand.

3. Cere ajutorul

Este normal ca prima parte a lunii septembrie sa vina o data cu mult stres pentru parintii care au copii scolari, pentru ca nu totdeauna isi pot permite sa suporte toate cheltuielile necesare pentru inceperea scolii. Insa, acesta nu este un capat de tara. Pentru ca aceasta este o situatie in care ai nevoie de un mic ajutor financiar, poti sa apelezi la insitutiile financiare nebancare, care acorda credite de sume mai mici, rambursabile in termen de 30 de zile. In cazul in care ai nevoie de bani in plus pentru a face fata cheltuielilor in perioada back to school, poti lua un imprumut rapid online de la Extrasimplu. Ai nevoie doar de buletin si de un cont bancar in care iti vor fi virati banii, iar transferul se va realiza in cel mai scurt timp.

Printre cele mai frecvente greseli de gestionare a bugetului back to school se numara subestimarea costurilor manualelor. De aceea, inainte de a realiza efectiv lista de cheltuieli este necesara o documentare de piata pentru a vedea care sunt preturile reale ale obiectelor necesare pentru scoala. Este recomandat sa te gandesti cat iti poti permite sa cheltui si sa nu lasi cumparaturile pe ultima suta de metri.

Sursa foto: cdn.makeuseof.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului