Cresterea copilului

#aplicatie copii #copii smartphone #vedere copii #aplicatie smartphone

Aplicatia care protejeaza vederea copiilor

In era tehnologiei, oricat am incerca, este aproape imposibil sa-i privam pe cei mici de accesul la tablete sau smartphone. Totusi, acest acces trebuie limitat, dar si incurajat sa se faca intr-un mod corect. Astfel, parintii au mai nou o unealta care le vine in ajutor. O aplicatie care inchide telefonul atunci cand acesta se afla prea aproape de ochii copiilor.

Potrivit datelor Vision Council, există o creștere a miopiei pe care specialiștii o pun pe seama unui mix dintre factori genetici și cei de mediu, ce includ folosirea îndelungată a dispozitivelor digitale și descreșterea expunerii la lumină naturală. Oboseala ochilor cauzată de dispozitivele digitale poate afecta de asemenea copii și adolescenții, ai căror ochi pot obosi după o perioadă lungă de utilizare.

Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toți utilizatorii de dispozitive Android, aplicația Samsung Safety Screen rulează în background și dispune de măsuri de siguranță pentru cei mici și poate fi setată de către părinți printr-o parolă. Aplicația incorporeză o tehnologie avansată de recunoaștere facială, ce folosește o animație prietenoasă care apare odată cu închiderea ecranului atunci când dispozitivul este ținut prea aproape de ochi, iar deblocarea și deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ținut la distanța minimă de siguranță recomandată.

„Copii folosesc aceste dispozitive pe perioade mai lungi de timp și din cauza faptului că le țin prea aproape de ochi, lucru nerecomandat, vederea lor se poate deteriora. Prin urmare, ne-am propus să introducem o aplicație inovatoare care ajută la protejarea vederii utilizatorilor prin amintirea de a păstra distanța optimă de folosire,” a declarat Tarek Sabbagh, Head of IT & Mobile la Samsung Gulf Electronics.

Foto: hepta.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului