Cresterea copilului

# lungire an scolar #noul an scolar #scoala # sorin cimpeanu

Anul scolar 2022-2023 va fi mai lung decat pana acum. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Ministrul Educatiei a anuntat ca anul viitor va avea mai multe zile de cursuri decat anul actual.

Sorin Cimpeanu a declarat ca scoala ar putea incepe mai devreme, si s-ar putea termina mai tarziu, spre deosebire de ce se intampla in momentul de fata.

„Ar putea incepe mai devreme, posibil intre 3 si 11 septembrie si ar putea sa se termine mai tarziu... va fi o perioada de cursuri mai lunga, nu va pot spune acum”, a dezvaluit ministrul Cimpeanu, la Digi24, citat de Mediafax. 

Propunerea ministrului urmeaza sa fie analizata de specialisti si daca este aprobata, se vor anunta datele exacte de incepere si incheiere ale viitorului an scolar.

Elevii vor avea o noua materie. Klaus Iohannis a dat unda verde 

Elevii din Romania vor avea o noua materie pe care o vor studia, cel mai probabil, de anul viitor. Este vorba despre “Educate pentru mediu”. Initiatorii sustin ca invatamantul primar este locul potrivit pentru a introduce noua materie.

Legea care prevede aparitia noii materii a fost promulgata de presedinte si publicata in Monitorul Oficial. 

”Ministerul Educatiei, in colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, elaboreaza o strategie privind educatia pentru mediu pana la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusa in programele scolare incepand cu anul scolar 2023-2024”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului