Cresterea copilului

# concepere copil #copil #anotimp potrivit

Anotimpul potrivit pentru a concepe un copil

Probabil ca atunci cand te gandesti in ce perioada a anului sa concepi copilul, principalul criteriu dupa care te ghidezi este zodia in care urmeaza sa se nasca. Este timpul sa lasi aceste calcule deoparte si sa iei in considerare influenta pe care anotimpul in care il concepi o are asupra sanatatii lui viitoare. Mai multe studii recente au relevat faptul ca exista un singur anotimp in care este cel mai recomandat si sigur sa concepi, celelalte trei prezentand riscuri diverse. Iata care sunt acestea!


Toamna - cel mai potrivit anotimp pentru a concepe un bebe


Potrivit specialistilor si mai multor studii recente facute pe impactul pe care anotimpurile le au asupra sanselor de a ramane insarcinata, dar si a sanatatii fatului si viitorului copil, se pare ca toamna este anotimpul ideal pentru a te gandi sa faci un bebe.

Toamna este sezonul cel mai "scutit" de pericole si riscuri, dar si cu cele mai multe sanse de reusita, in absenta altor factori de risc, care ar putea sa iti puna in pericol visul de a avea un bebe.

Specialistii sunt de parere ca in aceasta perioada a anului, temperaturile sunt medii, nu este nici prea frig, nici prea cald, gravidele sunt mai protejate de infectii si boli, iar fatul primeste mai multi nutrienti cu ajutorul carora sa se dezvolte si sa se nasca voinici si sanatosi.

Nici vara nu este un anotimp foarte rau in care sa ramai gravida. Chiar daca exista cateva riscuri, mult mai mici, decat cele existente pentru primvara sau iarna, se pare ca lunile calduroase de vara favorizeaza fertilitatea si cresc sansele de a obtine mai repede o sarcina, datorita luminii naturale puternice.


Primavara, vara si iarna - luni nefavorabile conceptiei bebelusului


Pana nu demult, primavara era considerata si ea un anotimp propice conceptiei unui bebelus. Studii recente au demonstrat ca exista un risc cu 20% mai mare ca micutii conceputi in acest sezon sa sufere de autism.

Riscul ramane suficient de crescut si periculos si in cazul bebelusilor conceputi iarna, sustin specialistii. In anotimpul rece, sansele ca micutul sa sufere de autism cresc cu 8%. Insa primavara, in special luna martie, ramane cel mai periculos anotimp din acest punct de vedere.

Explicatia consta in faptul ca in aceste anotimpuri, fatul este expus la anumiti factori de mediu, virusuri sezoniere, deficienta de vitamina D (cauzata de absenta soarelui, care o ajuta sa se sintetizeze in piele), care constituie factori de risc pentru aceasta boala necrutatoare.

In plus, vara si primavara, modificarile conditiilor climatologice determina cresterea numarului de pesticide din aerul din atmosfera, predispunand gravida la mai multe riscuri, cele mai grave regasindu-se la fat, care se poate naste cu malformatii congenitale, printre cele mai frecvente fiind sindromul Down sau spina bifida.

Si nasterea prematura este un risc asociat bebelusilor conceputi primavara, fata de cei conceputi in restul anului.

Specialistii indica anotimpul de toamna ca fiind cel mai sigur in care sa ramai gravida, pentru sanatatea viitorului copil. In cazul in care nu mai poti astepta pana atunci, este indicat sa te orientezi spre lunile de vara, deoarece riscurile sunt mult mai mici decat in celelalte doua ramase.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare