Cresterea copilului

#alimente vara #alimente copii #alimente vara copii

Alimente de vara pentru copii

Alimentatia de vara a copilului sufera mai multe modificari, deoarece se schimba nevoile lui nutritionale, dar si apetitul alimentar al acestuia. In zilele toride de vara, creste riscul indigestiilor, enterocolitelor si al altor afectiuni digestive, iar pofta de mancare a micutului scade brusc. Este recomandat sa optezi pentru alimente usoare si cu continut bogat de apa, pentru a contribui la hidratarea organismului! Iata cateva alimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul prichindelului tau in acest sezon!

Fructe si legume proaspete

Vara este unul dintre anotimpurile in care gasim o varietate foarte mare de fructe si legume proaspete, de sezon, delicioase si extrem de hranitoare.

De la cirese, visine, mere, pepene, si pana la caise, piersici si alte tipuri de fructe, toate sunt excelente pentru organismul si sanatatea micutului tau.

Este recomandat sa inlocuiesti dulciurile si prajiturile cu fructe, pe care copilul sa le poata consuma simple sau sub forma de suc, inghetata, spuma de fructe etc.

Si in ceea ce priveste legumele, exista o multime de optiuni si variante in piata cu care sa incanti papilele gustative ale micutului tau mofturos - rosii, ardei, vinete, castraveti, fasole verde, mazare etc.

Fie sub forma de salate, fie de supa sau mancaruri gatite usor, acestea sunt extrem de sanatoase si ii procura toate vitaminele si mineralele necesare pentru a avea energie si a face fata caldurii de afara.

Carne slaba si peste

In ceea ce priveste mesele de carne, este indicat ca pe timpul verii sa introduci in meniul copilului carnea alba - pasare, peste etc. si sa eviti cat poti de mult carnea rosie, in special porcul.

Carnea este importanta in meniul copilului, deoarece ii furnizeaza portii importante de proteine, esentiale pentru nivelul zilnic de energie.

Lactate

Nici lactatele nu trebuie excluse din alimentatia de vara a copilului. Ofera-i ocazia micutului sa se racoreasca cu un pahar mare de lapte rece sau cu un iaurt racoritor cu fructe in fiecare zi, deoarece procura o parte din necesarul de calciu, un mineral care nu tine cont de anotimp si care trebuie sa se regaseasca zilnic in organismul micutului tau.

Supe

Supele de legume sunt o categorie aparte de alimente pentru vara, deoarece reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale pentru copil, dar contribuie si la hidratarea organismului micutului, atat de importanta in zilele caniculare ale verii.

Prepara supe dulci, usoare, fara carne, care se pot consuma si fara a fi incalzite, astfel incat sa il racoreasca pe cel mic.

Atat timp cat micutul tau are o alimentatie echilibrata, poate consuma din toate categoriile de alimente, fara probleme. Nu inseamna ca toata vara copilul nu mai are voie sa guste o bucata de ciocolata sau o prajiturica mica. Important este sa fie introduse cu masura in dieta zilnica si sa nu devina obiceiuri zilnice.

Printre alimentele interzise in sezonul de vara la copii, care pot provoca afectiuni digestive si altera starea de sanatate a copilului, se numara prajelile, fast-food-ul, sucurile din comert, indiferent ca sunt carbogazoase sau nu, chips-urile si alte alimente foarte sarate, care deshidrateaza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top