Cresterea copilului

#alaptat #alaptat bebelus # alaptat in public #hranire bebelus

Alaptatul in public: ce trebuie sa stie orice mama

Se intampla uneori ca proaspetele mamici sa se afle in anumite locuri in care alaptarea bebelusului poate fi dificila si jenanta. Este vorba de locurile publice, precum un supermarket, mijlocul de transport in comun sau un parc. Indiferent de locul in care te afli, trebuie sa stii ca este dreptul tau sa alaptezi.


O mamica de origine americana a povestit de curand pe blogul sau o experienta care a marcat-o. Aceasta a inceput prin a spune ca se afla intr-un mijloc de transport in comun , atunci cand bebelusul sau a inceput sa planga pentru ca ii era foame.

Femeia a inceput sa isi alapteze copilul, iar in scurt timp, o doamna a rugat-o, intr-un mod ostil, sa plece pentru ca alaptarea il deranja pe sotul ei. Totusi, tanara mama nu i-a facut pe plac doamnei respective, replicandu-i ca legea ii permite sa alapteze oriunde doreste.
 

Exista reguli care se impun in cazul alaptatului in tara noastra?


Din punct de vedere legal nu exista nicio lege care sa impuna sau sa interzica alaptatul in public. Chiar daca unele persoane gasesc alaptatul ca fiind un gest indecent , trebuie sa fii constienta de faptul ca acesta este un aspect absolut normal, natural si firesc, indiferent de locul in care te afli.

Daca, totusi, iti doresti sa nu starnesti controverse in jurul tau sau daca, pur si simplu, vrei sa eviti sa ii faci pe ceilalti sa se simta stanjeniti sau sa devii tu jenata, poti lua in considerare cateva sfaturi, expuse in randurile de mai jos.

1 Mergi in masina

In cazul in carete afli in oras, indiferent de locatie, dar ai masina parcata in apropiere, ar fi bine sa folosesti autovehiculul ca spatiu intim pentru alaptare. Aici nu vei fi deranjata de privirile acuzatoare si nici nu vei provoca vreun conflict pe care nu ti-l doresti.

2 Opteaza pentru o esarfa

Atunci cand iesi cu bebelusul afara, la plimbare sau la cumparaturi, impacheteaza in geanta o esarfa pe care o poti utiliza pentru acoperirea sanilor intr-un mod elegant si discret. Astfel, oriunde te-ai afla, poti fi sigura ca gestul tau va fi unul cat mai putin incomodant. Ai grija ca esarfa sa fie curata, sa nu miroasa a parfum si sa fie dintr-un material prin care aerul sa patrunda cu usurinta.

3 Alege hainele potrivite

Este bine sa stii ca exista bluze si sutiene speciale pentru alaptat. Acestea sunt lejere si foarte practice. De exemplu, sutienele pentru alaptat au o cupa care se detaseaza pentru un acces facil la sani si pentru o alaptare comoda si discreta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare