Cresterea copilului

#adolescent #job #experienta #cv

Ajuta-l pe adolescent sa isi formeze CV-ul

Din pacate, aproape toti angajatorii cauta persoane care au mai lucrat inainte, chiar daca abia si-au finalizat studiile la zi. In acest sens, il poti ajuta pe copilul tau, deja adolescent, sa invete inca din aceasta perioada, acumuland astfel o serie de cunostinte care sa il ajute pe viitor, dar si pentru a avea un CV cu ceva experienta.

Nu iti imagina ca va trebui sa il angajezi pe copil intr-o mare companie. Este suficient sa il ajuti sa isi faca intrarea intr-o firma dintr-un domeniu pe care doreste sa-l aprofundeze si sa invete astfel, in perioada vacantei, cum se fac anumite lucruri, ce inseamna un program de lucru si care sunt responsabilitatile muncii.

 

Munca pentru acumularea experientei

 

Daca adolescentul este incantat de ideea de a studia in domeniul psihologiei, a avocaturii, stiintei sau medicinei, ajuta-l sa isi gaseasca un job part-time intr-unul dintre aceste domenii.

Ajuta-l sa isi faca un CV si o scrisoare de intentie in care sa fie specificat faptul ca nu se asteapta la un salariu, ci doar la dobandirea de noi cunostinte si experienta. Angajatorii sunt atrasi de astfel de persoane, dornice sa invete si nu doar sa vina zilnic la munca pentru ca la sfarsitul lunii sa incaseze banii. Cu siguranta va fi apreciat, chemat la un interviu si „angajat”.

Totusi, nu uita sa sspecifici in scrisoarea de intentie ca doresti ca programul adolescentului sa fie part-time si eventual doar in perioada vacantei de vara. Trebuie sa fii constient de faptul ca are nevoie de timp si pentru distractie, mai ales avand in vedere ca este totusi in perioada cea mai frumoasa din viata sa.

La finalul perioadei, daca vor fi incantati de informatiile asimilate, dar si de excesul de zel al adolescentului, in mod sigur il vor pastra in baza de date pentru un eventul job platit. Iar daca nu, o astfel de experienta trecuta in CV va lua ochii oricarui angajator.

 

Munca voluntara

 

Munca voluntara este de asemenea foarte importanta in acumularea experientei. In primul rand ca in acest fel adolescentul tau va putea lupta pentru o cauza, va putea sa aprecieze mai mult anumite lucruri sau situatii, va cunoaste multi oameni interesanti, isi va putea creea relatii, iar in plus, va avea un CV atragator pentru viitorii angajatori.

Prin intermediul voluntariatului, adolescentul va cunoaste oameni interesanti, se va intersecta cu idei noi si alte puncte de vedere, iar in plus va fi un exemplu pentru colegii si pentru prietenii sai, muncind astfel impreuna pentru o lume mai buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare