Cresterea copilului

#jocuri de noroc #adolescenti #facebook #dependenta jocuri de noroc

Adolescentii, predispusi la dependenta de jocuri de noroc din cauza Facebookului

Retelele de socializare online sunt din nou puse la zid de specialistii in psihologia copilului. Tabloul efectelor negative ale folosirii Facebookului si a altor retele de socializare online - sedentarism, depresie, anxietate, izolare sociala etc. - este completat de un nou pericol care pandeste tinerii: dependenta de jocuri de noroc!

Jocurile de noroc virtuale, un pericol pentru dezvoltarea adolescentilor

Facebook isi updateaza constant functiile si aplicatiile, pentru a atrage cat mai multi utilizatori pe site si a-i pastra in retea pe termen nedefinit. Copiii si adolescentii sunt cei mai atrasi in aceasta lume virtuala fascinanta, bogata intr-o gama variata de aplicatii, jocuri si sesiuni interminabile de chating. Aplicatiile gratuite pe care Facebookul le dezvolta constant pentru entertainmentul utilizatorilor a devenit insa un pericol pentru dezvoltarea emotionala si psihologica a adolescentilor.

Specialistii britanici de la Universitatea Nottingham Trent sustin ca aplicatiile axate pe jocuri de noroc si pariuri online dezvolta un comportament negativ si periculos printre tineri. Acestia sunt predispusi sa dezvolte o afinitate nesanatoasa fata de lumea jocurilor de noroc, pe care risca sa o transpuna in viata reala. Ideea de a face pariuri imaginare in spatiul online pare inofensiva, insa specialistii sunt de parere ca satisfactia acestor castiguri virtuale impinge adolescentii spre o dependenta reala, extrem de periculoasa pentru viitor.

Tot mai multi adolescenti acceseaza jocuri de noroc pe Facebook

Cercetatorii sunt ingrijorati de acest fenomen, mai ales in conditiile in care au depistat, in urma unui studiu din 2011, ca 15% dintre elevii britanicii au accesat cel putin un joc de noroc pe Facebook, iar numarul acestora este in continua crestere.

Psihologii au comparat aceste aplicatii cu un drog gratuit din care adolescentii isi iau zilnic doze interminabile, fara control. Acestia sustin ca astfel aplicatii online nu sunt deloc educative si nu aduc vreun beneficiu dezvoltarii tinerilor, ci dimpotriva, ii predispun la riscuri care le afecteaza viata reala.

Sursa foto: efabula.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului