Cresterea copilului

#copii # activitati vara copii #jocuri vara copii

Activitati racoroase pentru copii in zilele caniculare de vara

Zilele caniculare de vara dau mari batai de cap parintilor, care nu stiu cu ce idei sa mai vina pentru a-i ajuta pe copii sa suporte mai usor toropeala, dar sa se si distreze, caci, pana la urma, este vacanta, nu-i asa?. Chiar daca acul urca din ce in ce mai mult in termometre, micutul tau se poate distra copios atat in casa, cat si in aer liber, daca respecta cateva reguli simple. Iata cateva idei de activitati care ii ajuta pe copii sa se racoreasca si sa se si destinda in acelasi timp, facand in ciuda temperaturilor fierbinti de afara!

Pistoale cu apa

Chiar daca meteorologii avertizeaza ca urmeaza temperaturi caniculare, nu inseamna ca micutul tau nu va mai iesi din casa zile intregi.

Daca va treziti dis de dimineata si va plimbati pe afara pana pe la ora 10:00 sau 11:00 sau iesiti seara, dupa ora 18:00, temperaturile sunt mai suportabile si caldura este propice pentru o "leapsa" sanatoasa cu pistoale cu apa.

Inarmati-va cu pistoale, incarcati-le ochi cu apa, adunati mai multi copii laolalta, faceti doua echipe si apoi distrati-va "impuscandu-va" reciproc cu stropi racorosi cu apa.

Balaceala in piscina

Piscina ramane cea mai distractiva activitate de vara pentru copii, dar si cea mai buna metoda pentru a se racori si diminua disconfortul creat de arsita.

De cate ori ai ocazia, mergi diminetile sau serile cu micutul la piscinele publice din oras si lasa-l sa se balaceasca si racoreasca in apa rece.

Daca stai la curte, o piscina gonflabila, potrivita pentru varsta copilului, este o idee nemaipomenita. O ai la dispozitie tot timpul si il poti racori pe micut la orice ora din zi, daca in intervalul canicular o tragi un pic mai la umbra si il lasi pe micut sa se mai balaceasca in ea cateva minute, cat sa mai domoleasca nitel senzatia de cald.

Inghetata de casa

Inghetata este desertul favorit al oricarui micut pe timp de vara. Este dulce, racoritoare si cu atat de multe arome, incat parca nu ii ajung copilului zilele verii ca sa le testeze pe toate.

Nicio inghetata cumparata nu este mai buna si mai sanatoasa decat cea preparata in casa. Nu sta pe ganduri. Atrage-l pe micutul tau in bucatarie si faceti impreuna mai multe sortimente de inghetata - cu fructe, ciocolata, vanilie etc. - pe care le puneti in forme amuzante, le bagati la congelator si le savurati apoi in familie, pentru a va racori.

Bataie cu apa

Daca nu aveti la indemana pistoale cu apa, nu este nicio problema. Puteti apela la metoda "clasica", pe care probabil ca o practicai si tu in copilarie, cea in care folositi sticle.

Umple-ti o sticla de un litru sau un litru si jumatate cu apa, gauriti-i dopul, inchideti bine sticla si apoi dati startul cursei, alergandu-va reciproc si stropindu-va cat mai mult pentru a va racori.

Este la fel de distractiv precum bataia cu pistoale, ba chiar mai creativ, deoarece il poti provoca pe micut sa-si foloseasca imaginatia si sa vina cu idei pentru a crea pistoale cu apa sau pentru a personaliza sticlutele gaurite, astfel incat sa fie mai frumoase.

Cursuri de inot

Cursurile de inot se dovedesc utile nu doar in scopul de a-l invata pe micut sa inoate prin apa ca un pestisor, dar si pentru a-l mai racori putin cand afara este foarte cald.

Asadar, daca vrei sa impusti doi iepuri deodata, du-l pe micut, pe perioada vacantei de vara, la cursuri de inot si il vei ajuta sa se si racoreasca in zilele care se anunta toride.

Foto: Swfhealthandwellness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului