Cresterea copilului

#vacanta de vara # vacanta de vara copii #activitati vacanta copii

Activitati distractive pentru copii in vacanta de vara

Vacanta de vara este in toi, iar micutul tau nu are voie sa se plictiseasca nicio clipa. Nu te limita doar la a-l plimba pe copil peste mari si tari, o saptamana sau doua pe vara. Fa-i un program bogat de activitati distractive si creative chiar in orasul tau sau prin tara, cu care sa-si ocupe fiecare zi de vara si din care sa aiba si ceva util de invatat! Iata cateva idei creative si interesante, pe care merita sa le iei in seama pentru ce a mai ramas din vacanta de vara a prichindelului tau!

La bunici... viata la tara

Probabil ca iti aduci aminte cu nostalgie de aventurile si peripetiile pe care le-ai trait in copilaria ta, cand abia asteptai sa se termine scoala pentru a petrece toata vara la bunicii de la tara!

Permite-i si copilului tau sa isi formeze astfel de amintiri si sa deprinda dedesubturile vietii la tara, ducandu-l la bunici. Micutul are ocazia sa manance sanatos, sa invete ce inseamna munca la camp si sa-si dezvolte anumite deprinderi si abilitati, dar si perspicacitatea sau instinctul de supravietuire.

Excursii de cate o zi... prin tara

Daca nu ai suficient timp liber pentru a merge cu micutul in drumetii, il poti inscrie in diverse programe scolare sau particulare care organizeaza saptamanal excursii in diverse zone ale tarii.

Copilul are ocazia sa descopere peisaje pitoresti impresionante, dar sa invete si istoria locurilor pe care le viziteaza. Faptul ca este acompaniat de alti copii il ajuta sa-si dezvolte si abilitatile sociale si sa se distreze pe cinste alaturi de ei.

Tabere scolare de vara...

Daca excursiile de o zi ti se par prea scurte pentru ca micutul tau sa descopere suficient de multe lucruri despre locurile pe care le viziteaza, poti lua in considerare ideea unei tabere de copii. Il poti inscrie la tabara pe care o poate organiza scoala lui sau la una privata, organizata de diverse asociatii sau fundatii.

Ateliere de joaca si creativitate

Tot sezonul de vara este bogat in ateliere de joaca si creativitate pentru cei mici, organizate de gradinite, de cluburi de copii din orasul in care stai sau chiar de specialisti in psihologia copilului.

Fiecare dintre acestea cuprinde activitati educative si creative pregatite sa il distreze pe micutul tau, dar sa contribuie si la dezvoltarea lui fizica, emotionala, sociala sau intelectuala.

Piscina... balaceala in apa

In sezonul de vara ar trebui sa duci copilul la piscina ori de cate ori ai ocazia. Respecta sfaturile medicilor cu privire la expunerea controlata la soare, protectia pielii si toate celelalte masuri de siguranta pentru copil si distrati-va copios in apa rece a piscinei.

Casa, un atelier de... arta

Atunci cand afara este canicula, iar plimbarile in aer liber nu pot face parte din planul de distractie, nu inseamna ca micutul tau trebuie sa stea doar in fata calculatorului sau televizorului.

Transforma casa intr-un atelier de arta. Fie ca e vorba de gatit, de facut decoratiuni, cantat, dansat ori pictat, incearca sa ai mereu pregatite idei creative si educative de petrecere a timpului liber cu micutul tau... chiar si in propria casa!

Turul orasului in... x zile

Micutul tau cunoaste orasul in care stati? I-ai prezentat legenda si l-ai dus in cele mai importante locatii si institutii din oras, reprezentative pentru istoria lui? Daca nu, puteti organiza impreuna o activitate amuzanta, care sa se numeasca "Turul orasului in... x zile" si in care sa vizitati, in fiecare zi, diverse obiective turistice importante din oras.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului