Cresterea copilului

# tehnici de invatare # tabla magnetica #tabla

Accesoriul nelipsit din tehnicile de invatare rapida acasa sau la scoala? Tabla magnetica!

Tabla magnetica nu este numai un instrument folosit in salile de sedinte, ci si in salile de clasa, in clasele de scoala, de liceu sau in salile de cursuri de facultate, dar si in propriile locuinte. Utilitatea si eficienta tablei magnetice este din ce in ce mai apreciata de catre utilizatori de toate varstele si categoriile sociale.

 

Aceasta nu numai ca ajuta la insusirea unor aptitudini organizatorice, nu numai ca permite organizarea ideilor, a gandurilor, a sedintelor la care trebuie sa ia parte utilizatorii, ci ii ajuta si sa inteleaga mai bine planul scris pe tabla magnetica si expus de catre o persoana cu autoritate.

Tabla magnetica, daca este folosita in mod corespunzator, devine un puternic instrument de invatare si de deprindere si insusire a unor informatii importante. Pentru ca societatea actuala este una de tip informational, in care stiinta inseamna putere, cunostintele dobandite cu ajutorul unei table magnetice sunt foarte importante in orice specializare si domeniu pentru a ajunge in topul profesionistilor.

Metoda de invatare a testarii practicii cu ajutorul tablei magnetice

Dintre toate tehnicile de invatare rapida, tehnica practicii pare a fi cea mai potrivita pentru cei cu dificultati in invatare si in memorare. Conform studiilor efectuate in acest domeniu, aceasta metoda de studiu presupune memorarea lucrurilor ce trebuie invatate in mod eficient si foarte rapid, cu mentiunea ca informatiile vor fi mult mai usor amintite.

Aceasta tehnica poate presupune folosirea tablei magnetice atat in salile de studiu, cat si acasa. Fiind foarte utila, metoda ajuta studentii sa invete inclusiv cum sa gestioneze mai bine stresul si oboseala.

Invatarea prin practica distribuita cu ajutorul tablei magnetice

Aceasta tactica inseamna impartirea studiului pe mai multe zile, acest lucru implicand sesiuni reglate de studiu si notarea obiectului de studiu si ideilor principale pe tabla magnetica. Aceasta strategie de invatare este destul de simpla, pe premiza ca in loc ca studentii sa “ingramadeasca” toata informatia in memorie inainte de un examen, spre exemplu, sa invete pe perioade de timp regulate si foarte bine stabilite. Aceasta este o metoda utila daca este combinata si cu folosirea unei table magnetice, fara urme de stress sau de oboseala.

Invatarea rapida prin interogatia elaborata vs. invatarea prin auto-explicatie

O metoda impresionanta de invatare rapida presupune interogatia elaborata, si anume generarea de explicatii care poate fi declansata intreband pur si simplu “de ce?”. Aceste “de ce”-uri si raspunsurile puse pe hartie si de asemenea pe o tabla magnetica reprezinta o metoda excelenta de invatare.

Metoda auto explicatiei, pe de alta parte, presupune explicarea modului in care informatiile studiate sunt legate de informatiile deja cunoscute. Aceasta metoda de invatare este ideala pentru ca este moderna, superioara celorlalte si poate fi practicata cu ajutorul tablei magnetice. Aceste doua metode sunt foarte practice si eficiente pentru ca informatiile asimilate sa fie impregnate in memorie.

 Sursa foto: https://pixabay.com/photos/chairs-table-empty-interior-design-2181977/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare