Cresterea copilului

#biberon #bebelusi #parinti

9 lucruri importante despre achizitionarea biberoanelor

Chiar daca planuiesti sa iti alaptezi bebelusul, este recomandat totusi sa ai la indemana si cateva biberoane pentru apa sau ceai. De asemenea, un alt motiv pentru care trebuie sa te gandesti la achizitionarea biberoanelor, este aceala ca desi poate iti doresti sa alaptezi copilul, exista situatii in care nu poti face acest lucru.


De aceea, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi biberoanele.


De cate biberoane ai nevoie?


In cazul in care vei alapta bebelusul, nu ar trebui sa fie necesare mai mult de trei biberoane pentru ceai, insa daca stii ca il vei hrani doar cu biberonul, este recomandat sa achizitionezi in jur de sase biberoane. Problema este ca de multe ori nu vei avea ocazia si timpul necesar pentru a le spala si steriliza imediat dupa utilizare, motiv pentru care vei avea tot timpul nevoie de biberoane curate.


Ce marimi ar trebui sa aiba biberoanele?


Oferta este destul de varianta in ceea ce priveste capacitatea biberoanelor, ele incepand de la 120 ml pana la 350 ml. Recomandat este sa cumperi unul mai mic pentru ceai, iar restul, pe care le vei folosi pentru mai multa vreme, sa aiba capacitate maxima deoarece cu timpul bebelusul va manca din ce in ce mai mult si este destul de neplacut, atat pentru micut cat si pentru mamica , sa se termine laptele din biberon si sa fie necesar sa il umpli din nou.


tetine din latex sau silicon?


Latexul este mai flexibil, insa poate provoca alergii, in timp ce siliconul dureaza mai mult si nu provoaca astfel de reactii adverse.  Asadar, pana in prezent tetinele din silicon sunt cele mai recomandate.
Ai grija sa verifici din cand in cand daca tetinele prezinta semne de deteriorare, pentru a le schimba in timp util.


Curgere lenta, medie sau rapida?


Un aspect important este si viteza cu care bebelusul poate trage laptele/ceaiul prin tetina biberonului. Pentru nou-nascuti, este recomandat sa alegi tetine mici, care sa nu permita curgerea unei cantitati mari de lapte pentru ca altfel bebelusul se poate ineca.


Biberoane anti colici?


Pe piata se gasesc de ceva vreme biberoane care previn colicile la bebelusi. Acestea au de obicei o forma specifica (curbata), o supapa la baza biberonului si previn inghitirea masiva a aerului, ajutand la evitarea colicilor.


Biberoane de plastic sau de sticla?


Din cauza faptului ca au aparut tot mai multe stiri conform carora recipientele biberoanelor de plastic contin un ingredient toxic numit Bisphenol A, tot mai multe mamici se indreapta catre biberoanele de sticla. Totusi, marile companii producatoare de biberoane sunt supuse unor teste de siguranta foarte aspre, asa ca poti sta linistita.


Biberoanele mentin laptele proaspat?


Din pacate, foarte multe mamici prepara laptele bebelusului cu cateva ore inainte de a i-l da, mai ales pe timpul noptii. Acest lucru nu este foarte sanatos pentru bebelus, iar specialistii ne sfatuiesc sa preparam laptele cu cel mult 10 minute inainte de a hrani copilul.


Laptele matern suporta mai bine „trecerea timpului” astfel ca el isi pastreaza proprietatile intacte daca sta la temperatura camerei timp de maximum 4 ore, insa laptele praf (cerealele) nu au acest avantaj.


Cum poti incalzi laptele din biberon?


In cazul in care ai amestecat deja apa cu laptele praf, insa ti se pare ca nu este suficient de cald, ai doua variante: poti introduce biberonul cu lapte intr-un bol cu apa fierbinte sau il poti introduce intr-un aparat special pentru incalzirea biberoanelor. Se gasesc in comert modele variate de incalzitoare electrice pentru biberon.


Atentie! Nu baga niciodata biberonul in cuptorul cu microunde pentru ca tetina se va incinge si poate provoca arsuri bebelusului la nivelul gurii.


Ce alte obiecte mai sunt necesare?


Atunci cand cumperi biberoane, trebuie sa ai in vedere curatarea si sterilizarea lor. Asadar, ai nevoie de o perie (sau doua) pentru curatarea interioara a biberoanelor si un sterilizator (desi acestea pot fi sterilizate si prin fierbere).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului