Cresterea copilului

#jucarie #bebelus #copil #locuinta

8 lucruri din casa - jucarii inedite pentru bebelusi

Desi i-ai cumparat tot felul de jucarii nastrusnice bebelusului tau, micutul prefera sa se distreze cu obiecte din casa. Sa fie telefonul mobil, tastatura de la calculator sau sticle din plastic, bebelusul descopera sunete si texturi diferite, care se pare ca ii sunt pe plac. Iata cateva dintre cele mai populare obiecte din casa, posibile jucarii pentru bebelusi .



Hartia
 

Ofera-i bebelusului tau o foaie de hartie si vei observa amuzat cum acesta o intoarce pe toate partile, incercand din rasputeri sa o rupa in bucatele. Aceasta activitate insa il va ajuta sa se familiarizeze cu obiectele folosite in fiecare zi si sa isi exerseze dexteritatea.

Ai grija insa ca, in eventualitatea in care reuseste sa rupa vreo bucatica din foaia de hartie, sa nu o inghita. Evita sa ii lasi la indemana ziare, pentru ca isi va imprima pe degetele toate chimicalele folosite la tiparirea acestora.
 

Obiecte din otel inoxidabil
 

Obiectele din otel inoxidabil, cum ar fi bolurile folosite pentru salata, pot fi extrem de distractive pentru bebelus. De ce? In primul rand, sunt lucioase si reflecta lumina sau propria imagine. In plus, fac un zgomot haios si se rostogolesc atunci cand sunt aruncate de colo colo. De ce sa mai dai bani pe jucarii pentru bebelusi costisitoare, cand micutul tau oricum se va plictisi imediat de acestea si imai ales ca... va creste.
 

Tastatura de la calculator
 

Bebelusii adora sa faca zgomot, mai ales atunci cand este vorba despre niste butonase simpatice, pe care isi pot tranti degetele oricat de tare, fara sa strice nimic. Inainte de a-i lasa tastatura pe maini, indeparteaza cablurile sau lipeste-le cu banda deziva, pentru a preveni accidentele. Asadar, inainte de a arunca vechea tastaura de calculator, gandeste-te ca poate deveni o jucarie pentru bebelusi fascinanta. Atentie insa, aceasta contine o serie de microbi, deci obligatoriu dezinfecteaza-o.
 

Pianul
 

Daca bebelusul tau este foarte entuziasmat atunci cand zareste tastatura de calculator, cu siguranta va indragi si pianul. Aceasta poate fi insa si o excelenta activitate de invatare : micutul invata sa isi coordoneze privirea cu miscarile, realizeaza ca orice actiune are si anumite efecte (lovirea clapelor produce sunete) si, poate cel mai important, dezvolta poate o viitoare pasiune pentru muzica.
   

Mingea
 

Mingea din plastic pentru copii, mingea din cauciuc, mingea de ping-pong sau de tenis - indiferent de utilitatea acesteia, va constitui jucaria ideala pentru copilul pus pe sotii. Cel mai bine ar fi sa le inlocuiesti insa pe cele folosite de tine cu cele speciale pentru copii, caci juniorul tau va simti imediat nevoia sa le si "roada" putin. In jurul varstei de 5 - 6 luni, copilul va incepe sa arunce mingea spre tine, sau cel putin, va incerca. Acest lucru insa il va invata cum sa apuce obiectele si cum sa le manuiasca.
 

Telecomanda televizorului
 

Bebelusilor le place sa apese pe butoane colorate, iar acest lucru nu ramane doar in stadiul de joaca, ci devine un mijloc de invatare. Ca si in cazul pianului sau a tastelor de la calculator, micutul va realiza ca apasarea butonului determina si o schimbare.
 

Sticle goale din plastic
 

Nu intelegi de unde vine fascinatia bebelusului pentru recipientele din plastic, insa micutul gaseste mereu metode ingenioase de a se juca. Fie ca este vorba de sticle mici de suc sau de recipiente de sampon, copilul le rostogoleste, incearca sa le apuce, sa le arunce, fiecare dintre aceste miscari dezvoltandu-i dexteritatea.
 

Ceasuri
 

Majoritatea ceasurilor, datorita materialelor din care sunt confectionate - piele, material textil, metal - constituie obiecte fascinante pentru cei mici. Incearca sa misti ceasul prin fata sa; bebelusul il va urmari cu privirea, iar acest lucru il va tine cateva momente ocupat atunci cand ai nevoie sa il linistesti putin.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului