Cresterea copilului

#gravida #sarcina #copii #conceptie copil #femeie gravisa

7 semne ca nu vei mai face copii

Ai adus deja pe lume cel putin un copil si stii exact ce inseamna cresterea acestuia. Ai ajuns sa vezi ca nu se rezuma totul la joaca, rasete, cantece si desene animate... Responsabilitatile si greutatile prin care ai trecut odata cu venirea pe lume a primului copil te pot face sa nu-ti mai doresti un fratior sau o surioara pentru el. Iata semnele care te dau de gol.

1. Compatimesti femeile insarcinate

Inainte sa experimentezi perioada maternitatii, femeile insarcinate iti trezeau emotii sublime si o dorinta aprinsa de a trai si tu aceeasi bucurie. Acum ca ai vazut si partea dificila a cresterii unui copil, aproape ca iti vine sa compatimesti gravidele din jur. Iata un semn clar ca nu iti mai doresti alti urmasi in viitor!

2. Nu te mai impresioneaza imaginile cu bebelusi

Inainte de a avea primul copil, admirai orice poza cu bebelusi, incercai sa-ti imaginezi cum va arata bebelusul tau si erai nerabdatoare sa vina perioada in care vei avea si tu un bebelus. Daca in prezent pozele cu bebelusi nu te mai impresioneaza la fel de mult, cu siguranta nu iti mai doresti un copil.

3. Nu mai faci fata noptilor nedormite

Nimanui nu ii prieste sa-si piarda noptile, dar daca tu simti ca sub nici o forma nu te vei mai supune unui asemenea chin, renunta la ideea de a mai procrea.

4. Reactionezi ciudat cand copilul tau iti cere un fratior

Prima ta reactie dupa ce copilul tau iti cere sa ii oferi un fratior sau o surioara este o grimasa panicata? Nu stii ce explicatie extrema sa gasesti pentru un raspuns negativ si definitiv? Probabil ca aceasta emotie iti sugereaza exact ceea ce iti doresti adanc in sufletul tau: sa nu mai ai copii in viitor!

5. Ideea de a-ti blinda iar casa te inspaimanta

Nici nu vrei sa mai auzi de gardulete, inchizatori pentru usi si obiecte care acopera colturile mobilei? Atunci esti predispusa la a nu-ti mai dori copii de-acum incolo.

6. Preferi sa tii copilul altcuiva in brate

Pentru ca nu e al tau si nu ai nici o responsabilitate in ceea ce-l priveste, il poti lasa imediat in grija mamei. Ti se pare mai usor asa? Probabil ca nu vei mai vrea alte odrasle proprii.

7. Ai renuntat la camera bebelusului

Locuinta ta nu mai are de multa vreme o camera a bebelusului, pentru ca te-ai decis sa o transformi complet in alte scopuri, mai practice. Chiar cand ai facut acest pas important, ai stiut ca nu va mai veni niciun bebelus in viata ta.

Sursa foto: mom365.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului