Cresterea copilului

# boli copii #indigestie #enterocolita #dureri de burta

7 remedii naturiste pentru durerile de burtica la copii

Cele mai frecvente tipete de durere, respectiv "auuuu", auzite de la copil, au ca sursa principala durerile de burtica. Cauzate de indigestii, enterocolite sau simple deranjari la stomac, acestea sunt printre cele mai frecvente afectiuni ale copilariei si dau de multe ori batai de cap parintilor si disconfort copiilor. Iata cateva remedii naturiste simple si care se gasesc in orice casa pentru a le veni de hac acestor dureri care-ti molesesc si intristeaza prichindelul!

1 Ceai de musetel

Musetelul este o planta recomandata in problemele digestive usoare la copii. Are proprietati antiinflamatorii si calmante si contribuie la o ameliorare rapida a disconfortului abdominal. Relaxeaza muschii tractului digestiv superior si diminueaza contractiile care ajuta la transportarea alimentelor prin stomac in intestinul subtire, determinand calmarea spasmelor sau crampelor neplacute.

Cumpara ceai de musetel la pliculete si fa-i micutului tau o cana de ceai, in care pui un singur de pliculet, in apa fierbinte, si apoi il lasi la infuzat.

2 Apa

Consumul treptat al unui pahar cu apa ajuta la calmarea durerilor abdominale cauzate de deranjul la stomac. Durerile pot aparea si pe fondul dezechilibrului aciditatii din stomac, cauzat de consumul anumitor alimente sau combinatii alimentare "grele" sau dificil de digerat.

Atunci cand micutul tau bea treptat apa, cate o gurita pe rand, pana cand goleste un pahar, acidul gastric acumulat este diluat si neutralizat.

3 Ghimbir

Ghimbirul si-a dovedit eficacitatea in multe probleme digestive , printre care si in calmarea crampelor abdominale si disconfortului cauzate de colici, dispepsie, spasme prezente in simptomatologia multor afectiuni digestive . Conditia pentru ca acest remediu naturist sa dea roade este ca simptomele sa nu fie insotite de febra.

Micutul tau poate avea parte de o revenire rapida daca ii dai, de doua ori pe zi, un amestec dintr-un sfert de lingurita de suc concentrat de ghimbir amestecat cu jumatate de lingurita de miere.

4 Iaurt

Iaurtul este un aliment, dar si un remediu naturist minune pentru diminuarea durerilor de burtica la copii. Ajuta la calmarea "agitatiei" din stomacelul prichindeilor, deoarece contine culturi vii si active, adica bacterii bune , care fac front comun si ajuta la indepartarea si cotropirea bacteriilor nocive, care cauzeaza infectii si crampe sau disconfort micutului.

Iaurtul este si un laxativ natural, de aceea nu este indicat in cazul afectiunilor care se manifesta cu diaree.

5 Menta

Fie ca este administrata sub forma de ceaiuri sau ca face parte din dropsuri concentrate, menta este una dintre cele mai indicate plante in problemele de stomac. Are un efect calmant asupra muschilor stomacului, dar ajuta si bila sa functioneze normal, ceea ce duce la imbunatatirea digestiei.

Ceaiul de menta este cel mai eficient, dar daca nu este pe placul micutului, poti opta si pentru bombonelele care o contin.

6 Caldura aplicata local

O sticluta plina cu apa calda plasata la nivelul stomacului poate face minuni pentru burtica "deranjata" a prichindelului. Caldura emanata de sticluta creste fluxul sanguin de la suprafata pielii si reduce durerile provenite de la stomacel. Aceasta trebuie plasata pe burtica atunci cand micutul sta in sezut sau intins in patut .

7 Miere

Cu o multime de proprietati antibacteriene, mierea este unul dintre cele mai indicate tratamente naturale ale crampelor abdominale. Contribuie si la productia bilei din ficat, ajutand si mai mult digestia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare