Cresterea copilului

#inteligenta copil #alimente #alimente copii #dezvoltare inteligenta copil

7 alimente care fac copilul mai inteligent

Te straduiesti si faci eforturi mari sa il duci la cursuri si ateliere pentru copii, sa ii cumperi cele mai sofisticate jucarii si carti pentru a-i stimula creierul si a-l face mai inteligent? Este indicat sa arunci o privire si in meniul copilului tau, pentru ca o buna parte a reusitei de a avea un copil destept provine si din ceea ce mananca. Asigura-te ca prichindelul tau consuma zilnic alimente si produse care contribuie la dezvoltarea lui intelectuala!

Alimentatia in sine nu iti poate creste IQ-ul copilului, insa exista produse si alimente care contribuie din plin la imbunatatirea unor functii si procese implicate in dezvoltarea intelectuala: memoria, atentia, concentrarea, dar si in dezvoltarea cerebrala, a creierului.

1. Oua

Ouale sunt o sursa de proteine de foarte buna calitate. Galbenusul de ou este bogat intr-o substanta nutritiva, numita colina, care ajuta la imbunatatirea memoriei copilului.

2. Somon

Pestele este unul dintre alimentele care trebuie sa se regaseasca periodic in meniul prichindelului tau.

Somonul este tipul cel mai recomandat de peste pentru copil, deoarece contribuie cel mai mult la dezvoltarea creierului si a functiilor lui, datorita continutului bogat in Omega 3.

Se pare ca persoanele care au grija sa manance alimente cu Omega 3, in special peste, au o abilitate mentala deosebita si dau mai mult randament la teste si examene.

3. Ovaz/fulgi de ovaz

Ovazul este una dintre cerealele integrale cele mai recomandate cand vine vorba de dezvoltarea inteligentei la copii.

Este bogat in fibre, care procura copilului energia de care are nevoie zilnic la gradinita sau la scoala, dar si in vitamina E, complexul de B-uri, potasiu si zinc, care ajuta la buna functionare a creierului.

4. Lactate

Laptele si iaurtul sunt tipurile de lactate care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al copilului tau.

Pe langa aportul important de calciu pe care-l furnizeaza organismului, laptele si iaurtul reprezinta si o sursa esentiala pentru complexul de vitamine B si proteine - utile in dezvoltarea tesutului creierului, neurotransmitatorilor si enzimelor.

5. Fasole

Fasolea este una dintre legumele cu rol esential in stimularea inteligentei la copii.

Contine carbohidrati complecsi, proteine si fibre, dar si vitamine si minerale importante pentru buna crestere si dezvoltare a creierului.

In plus, specialistii sustin ca fasolea contine mai multi acizi grasi Omega 3 de tip ALA decat orice alt tip de legume boabe, care sunt extrem de importanti pentru imbunatatirea functiilor creierului copilului.

6. Unt de arahide

Untul de arahide este unul dintre alimentele preferate de multi copii la micul dejun si un adevarat izvor de nutrienti esentiali pentru dezvoltarea creierului copilului.

7. Fructe de padure

Daca vrei ca micutul tau sa aiba o memorie de elefant si sa retina toate informatiile pe care le invata, atunci adauga mai multe fructe de padure in meniul lui zilnic.

Acestea contin antioxidanti si nutrienti care stimuleaza functiile cognitive si il fac pe copil mai inteligent.

Foto: healthychild.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului